Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που σερβίρουν Ζελέ στα Νοσοκομεία

Η ζελατίνη αποτελείται από αμινοξέα, που βρίσκονται κυρίως στα οστά και τους ιστούς των ζώων, και είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία πολλών οργάνων.

Ωστόσο, καθώς δεν τρώμε πλέον αυτές τις τροφές, η ζελατίνη είναι η κύρια πηγή αυτών των απαραίτητων αμινοξέων.

Το ένα τρίτο της ζελατίνης αποτελείται από γλυκίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες και μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα.

Επιπλέον, καθώς το ζελέ αποτελείται κυρίως από νερό, χωνεύεται εύκολα, είναι ελαφρύ για το στομάχι και ενισχύει το πεπτικό σύστημα.
Βελτιώνει επίσης την ανοσία, την έκκριση στομαχικών οξέων και την υγεία των οστών και των αρθρώσεων.
Τέλος, απομακρύνει τις τοξίνες από το συκώτι και το σώμα συνολικά, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, το μεταβολικό ρυθμό και τις γνωστικές ικανότητες, "προλαμβάνει" τις αλλεργίες και τις δυσανεξίες, ενώ η κερατίνη που περιέχει χαρίζει υγιή μαλλιά, νύχια, δέρμα και δόντια.

Αν λοιπόν θέλετε φροντίσετε το σώμα “μέσα και έξω”, το ζελέ είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για υγεία και ομορφιά.

Τα κανονικά ζελέ , τα οποία αποτελούνται κυρίως από ζελατίνη και στα οποία προστίθεται χρωστική τροφίμων, μπορούν επίσης να ενισχύσουν την ακεραιότητα του εντέρου και του πεπτικού συστήματος, διεγείροντας την έκκριση γαστρικού οξέος και αποκαθιστώντας τον γαστρικό βλεννογόνο. Οι ζελατίνες απορροφούν επίσης το νερό και διατηρούν την υγρασία στο πεπτικό σύστημα, βελτιώνοντας τη διέλευση του εντέρου και προάγοντας τις υγιείς κινήσεις του εντέρου. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, με μία κουταλιά της σούπας να περιέχει 6 g πρωτεΐνης

Βελτιώνει την πέψη: η ζελατίνη βοηθά την κίνηση των τροφών μέσω του πεπτικού σωλήνα

Βελτιώνει την υγεία των οστών και των αρθρώσεων: είναι πλούσια σε αμινοξέα απαραίτητα για την ενίσχυση του χόνδρου στις αρθρώσεις

Μπορεί να βελτιώσει τις τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες: μπορεί να θεραπεύσει τους "βλεννογόνους" του στομάχου και του πεπτικού συστήματος

Αποτοξίνωση: χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα της ζελατίνης σε γλυκίνη, βοηθά το συκώτι να αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα.

Βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών, των νυχιών και των δοντιών: περιέχει κερατίνη, μια πρωτεΐνη που είναι πολύ σημαντική όσον αφορά την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και των δοντιών.

Δίνει ελαστικότητα στο δέρμα: Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά η ζελατίνη είναι ουσιαστικά "μαγειρεμένο" κολλαγόνο.

Επιταχύνει την επούλωση των πληγών: όπως ήδη αναφέρθηκε, περιέχει γλυκίνη, η οποία έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες.

Υποστηρίζει τον καλύτερο ύπνο: σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η ζελατίνη όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αλλά μπορεί επίσης να ανακουφίσει από την υπνηλία και να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία όταν καταναλώνεται τακτικά

Προωθεί την απώλεια βάρους: σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζελατίνη διεγείρει την έκκριση αυξητικών ορμονών και αυξάνει τον μεταβολισμό.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram