Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τροφές φάρμακα για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Μπορούμε να μετατρέψουμε την τροφή σε φάρμακο και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αν κάνουμε τις σωστές επιλογές.
Αν χρησιμοποιούμε τις τροφές ως φάρμακο, μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας.

Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικές και φυσικές τροφές.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα βασίζεται σε αυτές τις τροφές για να λειτουργήσει βέλτιστα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιοί και οι λοιμώξεις μας σκοτώνουν όχι εξαιτίας του ίδιου του ιού ή της λοίμωξης, αλλά επειδή το σώμα μας δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει τον ιό λόγω ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

Αφήστε τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα άμυλα.
Αυτή είναι η ιδανική εποχή του χρόνου για να αποτοξινωθείτε από τα "σκουπίδια" και τη ζάχαρη. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα επεξεργασμένα άμυλα μπορούν να μειώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα μέσα σε λίγες ώρες από τη λήψη τους.

Εξασφαλίστε επαρκή πρόσληψη πρωτεϊνών. Φυσικά, πολλοί από εμάς καταναλώνουμε ήδη αρκετή πρωτεΐνη, αλλά πολλοί ηλικιωμένοι και χορτοφάγοι μπορεί να μην το κάνουν. Η πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 1 g ζωικής πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους ή 120 g ανά δύο γεύματα. Οι φυτικές πηγές πρωτεΐνης (όσπρια, ξηροί καρποί και σπόροι) είναι επαρκείς αν καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες. Το τόφου και το τέμπε σόγιας είναι επίσης πολύ καλές επιλογές.

Προσθέστε σκόρδο, κρεμμύδια, τζίντζερ και πολλά μπαχαρικά (ρίγανη, κουρκουμά, δεντρολίβανο) σε όλα τα πιάτα. Προσθέστε τα σε σούπες, έλαια, σαλάτες και σάλτσες. Τα χρειάζεστε παντού.

Τρώτε περισσότερα πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Α και φυτοχημικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Επιλέξτε πολλά σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, λάχανο, πιπεριές, γλυκοπατάτες, παντζάρια και κολοκύθια. Επιδιώξτε δύο μερίδες φρούτων και τουλάχιστον οκτώ μερίδες λαχανικών την ημέρα- μία μερίδα είναι μία παλάμη λαχανικών.

Τρώτε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση για να ενισχύσετε τη μικροχλωρίδα του εντέρου σας και το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Τρώτε γιαούρτι με φλούδες, σπιτικά τουρσιά, kimchi, ξινόγαλα και tempeh.

Κάντε το σώμα σας αλκαλικό. Η ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα κάνουν το σώμα ελαφρώς όξινο, γεγονός που τείνει να το κάνει πιο ευάλωτο στον κοροναϊό. Η κατανάλωση άφθονων λαχανικών (5-8 χούφτες την ημέρα) είναι ένας καλός τρόπος για να έρθετε πιο κοντά σε ένα αλκαλικό περιβάλλον, μαζί με την κατανάλωση άφθονου λεμονιού και φιλτραρισμένου νερού.

Πίνετε άφθονο νερό, ιδιαίτερα ζεστό
. Η κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να ενισχύσει όλες τις σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του ανοσοποιητικού συστήματος. Φτιάξτε ζωμούς και σούπες και απολαύστε τις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πίνετε βότανα, τσάι, καθαρό νερό, ροφήματα με τζίντζερ, κουρκουμά και σαφράν Έχετε πάντα δίπλα σας ένα ποτήρι νερό. Αποφύγετε τους συμπυκνωμένους χυμούς και τα ροφήματα φρούτων, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα ζάχαρης που μπορεί να βλάψουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κοιμηθείτε αρκετά Όλοι γνωρίζουν ότι ο ύπνος επιδιορθώνει και θεραπεύει το σώμα. Χωρίς επαρκή ύπνο, δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Προσαρμόστε το πρόγραμμά σας και προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο νωρίς. Στοχεύστε σε επτά με οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.


Ασκηθείτε καθημερινά. Η ήπια έως μέτρια άσκηση (30-45 λεπτά) μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποφύγετε την υπερβολική ή υψηλής έντασης άσκηση, ειδικά αν δεν είστε καλά.

Ασκηθείτε στο διαλογισμό και τη γιόγκα. Τα δεδομένα είναι σαφή. Τα αυξημένα επίπεδα άγχους μας κάνουν πιο ευάλωτους σε ιούς και ασθένειες. Ίσως ήρθε η ώρα να μάθετε να διαλογίζεστε, να κάνετε γιόγκα ή ακόμα και να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο και να αναπνέετε βαθιά.

Ξεκινήστε έναν κήπο ή φτιάξτε το μπαλκόνι σας. Αντί να κόβετε φυτά από τα βουνά, βάλτε τα στο μπαλκόνι σας. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε βότανα!

Εν κατακλείδι, μείνετε θετικοί και δραστήριοι και μείνετε μακριά από το ψυγείο!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες εδώ