Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

"Το σώμα μας εμποδίζει στο κυνήγι της Αλήθειας"

Το σώμα μας εμποδίζει στο κυνήγι της Αλήθειας"


Ο Πλάτωνας λέει: "Το σώμα μας φορτώνει με μύριες όσες ασχολίες για την απαραίτητη επιβίωση μας, ακόμη, αν επισυμβούν κάποιες ασθένειες, μας εμποδίζουν στο κυνήγι της αλήθειας και μας γεμίζουν με έρωτες και επιθυμίες και φόβους και κάθε είδους φαντάσματα και ανοησίες ώστε όπως λέει πραγματικά και η παροιμία, εξαιτίας αυτού δεν μας είναι δυνατόν ποτέ να σκεφτούμε λογικά για τίποτε”.

Στην πραγματικότητα, οι πόλεμοι, οι επαναστάσεις και οι μάχες δεν είναι τίποτα άλλο παρά το σώμα και οι επιθυμίες του, γιατί όλοι οι πόλεμοι γίνονται για να βγουν χρήματα.

Τα χρήματα, από την άλλη πλευρά, είμαστε αναγκασμένοι να τα αποκτήσουμε για το σώμα και να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες του, αν δεν μπορούμε να βρούμε χρόνο για τη φιλοσοφία για όλα αυτά.

Και το χειρότερο είναι ότι αν παρουσιαστεί η ευκαιρία και κοιτάξουμε κάτι, αυτό παρεμβαίνει παντού στη συζήτηση (του σώματος), προκαλώντας θόρυβο και αναστάτωση, τρομάζοντάς μας τόσο πολύ, ώστε να μην μπορούμε να δούμε την αλήθεια εξαιτίας αυτού.

Όμως μας έγινε σαφές ότι αν θέλουμε να γνωρίσουμε κάτι καθαρά, πρέπει να το εγκαταλείψουμε και να δούμε τέτοια πράγματα με την ψυχή μας.

Αν, λοιπόν, δεν είναι δυνατόν να γνωρίσουμε κάτι καθαρά με το σώμα, (είναι) ένα από τα δύο πράγματα: είτε είναι αδύνατο να γνωρίσουμε την αλήθεια οπουδήποτε, είτε είναι δυνατόν για έναν νεκρό.

Διότι τότε η ίδια η ψυχή θα αποχωριστεί από το σώμα, αλλά όχι πριν.

Και όσο ζούμε, όσο ζούμε, θα πλησιάζουμε τη γνώση, δηλαδή αν δεν παρασυρθούμε από τις συνήθειες του σώματος, αν δεν επικοινωνήσουμε μαζί του παρά μόνο την ύστατη ώρα της ανάγκης, αν δεν γεμίσουμε από τη φύση του μέχρι να μας λυτρώσει ο ίδιος ο Θεός και έτσι να εξαγνιστούμε.

Τότε, αφού απελευθερωθούμε από την ανοησία του σώματος, όπως είναι φυσικό, θα βρούμε τον εαυτό μας, μαζί με το είδος μας, σε όλη την ειλικρίνεια.

Αυτή είναι η αλήθεια".

Πλούταρχος, "Παραμυθητικός προς Απολλώνιον"

 ©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες απο ΕΔΩ