Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ελαιοθεραπεία - Το "μαγικό" Χρυσό Δώρο των Θεών !

Η φήμη του είναι γνωστή ανά τους αιώνες.

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Το ελαιόλαδο και ειδικά το παρθένο ελαιόλαδο, αναγνωρίζεται παγκοσμίως για τα οφέλη και τη διατροφική αξία του στην υγεία. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή και δεν αποκαλείται άδικα “Ελληνικός Χρυσός”!

Η σύγχρονη έρευνα έρχεται να διαβεβαιώσει ότι το ελαιόλαδο είναι ένα συστατικό που πρέπει να προστεθεί στην καθημερινή μας διατροφή.

 «Αποτελεί σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής και η σχέση του με τη μειωμένη θνησιμότητα είναι καλά εδραιωμένη στις χώρες της Νότιας Ευρώπης»


Πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology, υποστηρίζει ότι παραπάνω από μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδου την ημέρα προστατεύει τον οργανισμό από σοβαρούς κινδύνους, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, νόσο Αλτσχάιμερ, ακόμη και πρόωρο θάνατο.

«Αποτελεί σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής και η σχέση του με τη μειωμένη θνησιμότητα είναι καλά εδραιωμένη στις χώρες της Νότιας Ευρώπης», δήλωσε ο δρ. Frank Ο Hu, κύριος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής Διατροφής και Επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Harvard T.H. Chan της Βοστώνης.

Μεταξύ των βρώσιμων φυτικών ελαίων, διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό μονοακόρεστων λιπαρών, που μειώνουν την «κακή» LDL χοληστερόλη και αυξάνουν την «καλή» HDL. Επιπροσθέτως, μειώνει την αρτηριακή πίεση και περιέχει φυτικές ενώσεις που προσφέρουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Διαφορετικές ποιότητες ελαιολάδου είναι διαθέσιμες στο εμπόριο, από κανονικό έως εξαιρετικό παρθένο. Το τελευταίο αποτελεί τη βασική πηγή λίπους της μεσογειακής διατροφής, ενός από τα πιο υγιεινά διατροφικά πρότυπα, που υποστηρίζεται από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχει υποβληθεί σε μία απλή διαδικασία άλεσης, χωρίς καμία επεξεργασία που να αλλοιώνει την ποιότητά του. Το κανονικό ελαιόλαδο, αντίθετα, έχει υποστεί μια σειρά από διεργασίες και στη συνέχεια αναμειγνύεται με 5-15% εξαιρετικά παρθένο.

ΒΗΜΑ ΕΛΑΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.


Η ελαιοθεραπεία είναι μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του αίματος, που έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές.
Η ελαιοθεραπεία είναι απλά, το μασούλημα (μπούκωμα) με ελαιόλαδο γύρω από το στόμα για 2-3 λεπτά με άδειο στομάχι. Στριφογυρίζουμε την ποσότητα λαδιού μέσα στο στόμα έτσι ώστε το λάδι να αναμειχθεί με το σάλιο και να ενεργοποιηθούν ένζυμα τα οποία προσελκύουν τοξίνες από το αίμα. Το αίμα φιλτράρετε στο σώμα μέσα από την μεγάλη φλέβα που βρίσκετε κάτω από τη γλώσσα.

Μετά το μπούκωμα με το έλαιο είναι σημαντικό να φτύσουμε το λάδι, για να μην απορροφήσουμε ξανά αυτές τις τοξίνες. Το λάδι αυτό αποκτά γαλακτώδες, λευκό ή κίτρινο χρώμα, αφού είναι κορεσμένο από τοξίνες και δισεκατομμύρια επιβλαβή βακτήρια.

Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά, και κατόπιν ξεπλένουμε το στόμα μας με ένα νερό που περιέχει μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα ή θαλασσινό αλάτι.
Σε περιόδους νόσησης, μπορούμε να κάνουμε ελαιοθεραπεία έως τρεις φορές την ημέρα, αλλά μόνο με άδειο στομάχι.

Η ελαιοθεραπεία ανακουφίζει το ήπαρ καθώς αποβάλλει τοξίνες που το ήπαρ αδυνατούσε να αποτοξινώσει ή να απομακρύνει από το σώμα, επίσης έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές, όπως οι παθήσεις του αίματος, πνευμονικές και ηπατικές διαταραχές, παθήσεις δοντιών και ούλων, πονοκέφαλους, δερματοπάθειες, πεπτικά έλκη, εντερικές διαταραχές, ανορεξία, παθήσεις καρδιάς και νεφρών, εγκεφαλίτιδα, νευρολογικά προβλήματα, ένδεια μνήμης, γυναικολογικές διαταραχές, οίδημα στο πρόσωπο κ.α.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΩ