Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ποτέ μην κάνετε ΑΥΤΟ πριν πλύνετε τα Φρούτα & τα Λαχανικά σας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής, παρέχοντας άφθονες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες χωρίς θερμίδες, κορεσμένα λίπη και νάτριο.Δυστυχώς, όμως, πολλοί άνθρωποι μπορεί να κάνουν το μεγάλο λάθος να τρώνε φρούτα και λαχανικά και να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC)

Ποτέ μην ξεφλουδίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα πλύνετε

Μπορεί να θέλετε να φάτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας το συντομότερο δυνατό, αλλά το να τα ξεφλουδίζετε πριν τα πλύνετε είναι πάντα κακή ιδέα, λέει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Αυτό συμβαίνει επειδή το ξεφλούδισμα των άπλυτων φρούτων και λαχανικών μπορεί να οδηγήσει στη μεταφορά βακτηρίων από το εξωτερικό τους απευθείας στο κρέας που πρόκειται να φάτε.
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι μία από τις ομάδες τροφίμων που συχνά προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.
Τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν τη φήμη ότι είναι υγιεινά τρόφιμα, αλλά μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία αν δεν προετοιμαστούν σωστά. Στην πραγματικότητα, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων "ενόχων" τροφικών δηλητηριάσεων κάθε χρόνο, που προκαλούνται από Salmonella, E. coli και Listeria monocytogenes.


Ορισμένες μέθοδοι καθαρισμού μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Αν και η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνιστά το πλύσιμο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών με τρεχούμενο νερό πριν από την κατανάλωσή τους, υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι καθαρισμού που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σας.

«Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι πορώδη τρόφιμα. Τα σαπούνια και τα οικιακά απορρυπαντικά μπορούν να απορροφηθούν από αυτά και, παρά το καλό ξέβγαλμα, μπορεί να σας αρρωστήσουν», προειδοποιεί ο FDA.
Ορισμένα μέρη στα πλυμένα φρούτα και λαχανικά πρέπει να αποφεύγονται

Ακόμα κι αν τα έχετε καθαρίσει καλά, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν μέρη σε φρούτα και λαχανικά που μπορεί να θέλετε να αποφύγετε.


Τόσο το CDC όσο και ο FDA συνιστούν να κόψετε τα μέρη των φρούτων ή των λαχανικών που φαίνεται να έχουν αλλοιωθεί με κάποιο τρόπο. “Τα χτυπήματα και τα εκδορές στην φλούδα μπορεί να επιτρέψουν την είσοδο παθογόνων σε ένα φρούτο ή λαχανικό και τα κατεστραμμένα προϊόντα συνήθως χαλούν πιο γρήγορα”, εξήγησε σε συνέντευξή της η Rebecca Dittmar, συντονίστρια του προγράμματος διαχείρισης και προστασίας τροφίμων στο Texas A&M University College of Agriculture & Life Sciences.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram


Πηγές: https://www.cdc.gov (1), https://www.cdc.gov (2), https://www.fda.gov, https://agrilifetoday.tamu.edu, https://bestlifeonline.com