Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πως να φτιάξεις Γάλα Αμυγδάλου από Ακατέργαστα Αμύγδαλα

Πίνουμε γάλα από αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια και καρύδες, όλα φυσικά και αφομοιώσιμα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Γάλα από ακατέργαστα αμύγδαλα.

Καθαρό ρόφημα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ασβεστίου. Ιδανικό για άτομα που δεν πίνουν γάλα και έχουν συνείδηση του τι παίρνουν στον οργανισμό τους. Κατάλληλο για συνταγές μαγειρικής και ψησίματος. Το γάλα ξηρών καρπών είναι απαλό για το στομάχι και εύπεπτο.

Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και απαλή υφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερη βάση για συνταγές όπως ροφήματα, δημητριακά πρωινού, παγωτό και μπεσαμέλ. Το μόνο που χρειάζεστε για την παρασκευή του είναι ξηροί καρποί και νερό, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα συστατικά αν θέλετε να το κάνετε πιο γλυκό ή να του προσθέσετε γεύση βανίλιας ή σοκολάτας.

Τι θα χρειαστείτε...

  • 1 κούπα ακατέργαστα αμύγδαλα (καρύδια, φουντούκια ή ότι άλλο επιλέξετε ΟΛΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)
  • 2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)
  • 1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
  • 1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι

Μουλιάστε τα αμύγδαλα σε 1 φλιτζάνι νερό για 8-10 ώρες.

Συνδυάστε τα αμύγδαλα, το μέλι και 2-3 φλιτζάνια νερό στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν τη σύσταση γάλακτος- χτυπήστε για 1-2 λεπτά. Σουρώστε μέσα από ένα μεγάλο σουρωτήρι.

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα και σουσάμι. Αποθηκεύστε το σε γυάλινη κανάτα- θα διατηρηθεί για 3-4 ημέρες. Το γάλα αμυγδάλου που περισσεύει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε περισσότερο γάλα, αλλά θα είναι πιο αραιό. Τέλος, το γάλα αμυγδάλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γλυκών (μπισκότα, κέικ κ.λπ.), οπότε μην το πετάξετε. Το γάλα αμυγδάλου παρασκευάζεται εύκολα, χωρίς να καταστρέφονται τα ένζυμα, έχει καλά οφέλη για την υγεία και έχει πολύ μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Μπορεί να παρασκευαστεί σε μόλις 15 λεπτά. Το γάλα αμυγδάλου, καρυδιού, σησαμιού, ηλιόσπορου, κολοκυθόσπορου, κάσιους, φουντουκιού και κάνναβης μπορεί επίσης να συνδυαστεί με μήλο, βερίκοκο, σταφίδα, μέλι, σφενδάμι και petit medj.

Υπάρχουν πολλές φυτικές πηγές ασβεστίου που είναι ανώτερες από το ζωικό γάλα. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μπρόκολο, είναι πλούσια σε ασβέστιο, όπως και το τόφου, τα σύκα, οι σταφίδες, ακόμη και τα φασόλια και τα λεμόνια. Τα φυτικά γάλατα αμυγδάλου και καρυδιού περιέχουν επίσης ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου, όπως και οι ηλιόσποροι, οι κολοκυθόσποροι και οι λιναρόσποροι. Αυτές οι τροφές είναι πολύ ευεργετικές επειδή είναι απαλλαγμένες από χοληστερόλη, ζωικές πρωτεΐνες και φυσικά τα ζωικά λίπη που βρίσκονται στο γάλα και όλες τις τοξίνες με τις οποίες τρέφονται τα ζώα. Ο παρακάτω πίνακας παρέχει μια πολύ κατατοπιστική σύγκριση της περιεκτικότητας των ακόλουθων συστατικών

240 ml ή μία μερίδα γάλα αμυγδάλου περιέχει περίπου 30-40 θερμίδες, 2,5-3 g λίπους, 1 g πρωτεΐνης, 1 g φυτικών ινών και πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το γάλα αμυγδάλου περιέχει ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά οξέα, χοληστερόλη ή λακτόζη.

Το γάλα αμυγδάλου είναι επίσης πλούσιο σε μαγγάνιο, σελήνιο και βιταμίνη Ε.

Το μαγγάνιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων στο σώμα. Μαζί με τον φώσφορο, το μαγγάνιο παίζει επίσης ρόλο στη διατήρηση υγιών δοντιών και οστών.

Η βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό, καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τις κυτταρικές μεμβράνες και τις προστατεύει. Το σελήνιο, από την άλλη πλευρά, είναι καλό για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την αναπαραγωγή και τον μεταβολισμό του θυρεοειδούς.

Το μαγνήσιο στο γάλα αμυγδάλου βοηθά στη διάσπαση των τροφών που τρώτε σε ενέργεια. Βοηθά επίσης στην καλή λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων, οι οποίοι εκκρίνουν ορμόνες που βοηθούν στην υγεία των οστών. Το κάλιο στο γάλα αμυγδάλου βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.

Το γάλα αμυγδάλου είναι επίσης μια καλή πηγή φλαβονοειδών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το γάλα αμυγδάλου παρασκευάζεται με πολτοποίηση των αμυγδάλων με τη φλούδα τους. Οι φλούδες είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή, τα οποία είναι ευεργετικά για την καρδιαγγειακή υγεία και μπορούν να προστατεύσουν από μια σειρά καρδιακών παθήσεων. Τι περιμένετε λοιπόν; Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το έτοιμο γάλα με τα πολλά πρόσθετα και φτιάξτε το δικό σας αγνό γάλα ξηρών καρπών. Προστατέψετε την υγεία σας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram