Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ποιο είδος τσάι έχει αντικαταθλιπτική δράση !

Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη και είναι φυσικό να έρθουν στιγμές που θα νιώθετε λυπημένοι και απογοητευμένοι. Αν, όμως, παρατηρείτε ότι κάθε χρόνος που περνά σας επιβαρύνει με λίγη περισσότερη θλίψη...

Αν θέλετε να αισθάνεστε ενεργητικοί το πρωί αλλά να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία, γιατί να μην αντικαταστήσετε τον καφέ με τσάι;

Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το τσάι matcha μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση και την πνευματική απόδοση.

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι η σκόνη έχει σημαντική επίδραση στους νευρώνες που σχετίζονται με την ντοπαμίνη, η οποία με τη σειρά της βελτιώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που παίζει σημαντικό ρόλο στην τόνωση της διάθεσης και η μείωση των επιπέδων της στον εγκέφαλο θεωρείται ότι σχετίζεται με την εμφάνιση της κατάθλιψης.

Μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Yuki Kurauchi του Πανεπιστημίου Kumamoto μελέτησε τις επιδράσεις της σκόνης matcha σε κοινωνικά απομονωμένα ποντίκια. Χρησιμοποιήθηκαν δύο τύποι πειραματόζωων: κοινωνικά απομονωμένα ποντίκια ανθεκτικά στο στρες και ποντίκια ευαίσθητα στο στρες. Ωστόσο, η από του στόματος χορήγηση εναιωρήματος matcha μείωσε το επίπεδο της κατάθλιψης στα ποντίκια που ήταν ευαίσθητα στο στρες.

Ο Δρ: "Το μάτσα μείωσε τον χρόνο αδράνειας σε ποντίκια ευαίσθητα στο στρες, τα οποία βιώνουν περισσότερο στρες λόγω της κοινωνικής απομόνωσης και έχουν περισσότερο καταθλιπτική συμπεριφορά, σε σύγκριση με τα ποντίκια ανθεκτικά στο στρες".

Η ανάλυση των επιδράσεων στον εγκέφαλο των ποντικών έδειξε ότι στα ευαίσθητα στο στρες ποντίκια, η κατανάλωση τσαγιού ενεργοποίησε τον προμετωπιαίο και βρεγματικό φλοιό. Οι περιοχές αυτές θεωρούνται απαραίτητες για τον έλεγχο των επιπέδων ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

"Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια αντικαταθλιπτική δράση που ενεργοποιεί εγκεφαλικά συστήματα που σχετίζονται με την παραγωγή ντοπαμίνης, η οποία επηρεάζει την ψυχική κατάσταση του ατόμου", καταλήγει ο καθηγητής.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΩ