Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το "Χρυσό Πετράδι" γεμάτο αντιοξειδωτικές ιδιότητες και σε σε Βιταμίνες

 

Η ονομασία κουμκουάτ στα Κινέζικα σημαίνει χρυσό πορτοκάλι. Το κουμκουάτ έχει ύψος που φτάνει τα 4 μέτρα και σήμερα καλλιεργείται στις εύκρατες και υποτροπικές περιοχές της γης για τον ομώνυμο καρπό της, αλλά και ως διακοσμητικό φυτό.

Τα φύλλα του είναι σκουροπράσινα, λογχοειδή και στιλπνά, τα άνθη του μοιάζουν με αυτά της πορτοκαλιάς και είναι μικρά, οδοντωτά και φύονται μόνα τους ή σε μικρές ταξιανθίες.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Κέρκυρα, βεβαιωθείτε ότι θα προμηθευτείτε αυτό το καταπληκτικό φρούτο. Και όταν δείτε πόσο καλό κάνει ...
στην υγεία μας, τότε ίσως αποφασίσετε να το φυτέψετε και στο μπαλκόνι σας για να το το έχετε ανά πάσα στιγμή κοντά σας.


Δείτε τις μοναδικές ιδιότητες του κουμκουάτ:

Τα κουμκουάτ περιέχουν λίγες θερμίδες: 100 γραμμάρια φρέσκου φρούτου παρέχουν μόνο 71 θερμίδες

Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C
Περιέχουν ποσότητα που αντιστοιχεί στο 73% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Η βιταμίνη C βοηθάει στην προστασία από την καρδιακή νόσο, την υπέρταση, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι κρίσιμη βιταμίνη στην πρόληψη εκφυλιστικών ασθενειών.

Αντιοξειδωτικές βιταμίνες (Α, C και Ε)
βιταμίνες Β (θειαμίνη, νιασίνη, πυριδοξίνη, φολικό και παντοθενικό οξύ)
Φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά όπως καροτένια, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και τανίνες
Μέταλλα όπως ασβέστιο, χαλκό, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, σελήνιο και ψευδάργυρο
Ίνες και πρωτεΐνες


Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Ειδικά όταν τρώγεται ολόκληρο, μαζί με την φλούδα, αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικές στα φρούτα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, η φλούδα του κουμκουάτ είναι πλούσια πηγή βιοενεργής πολυφαινόλης. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι σημαντικές στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα. Επίσης βοηθάει στον περιορισμό της εξάπλωσης του καρκίνου.

Μην ξεχνάτε να τρώτε και τη φλούδα του κουμκουάτ καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και αιθέρια έλαια.



Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης
Είναι από τα λίγα φρούτα που έχουν πολύ πρωτεΐνη. Τα 450γρ κουμκουάτ περιέχουν 6,4γρ πρωτεΐνης.

Καταπολεμάει τον καρκίνο του προστάτη
Έρευνα του 2012 έδειξε ότι το έλαιο του κουμκουάτ μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων στον προστάτη.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΩ