Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ελιξίριο που καθαρίζει το σώμα από τοξίνες και παράσιτα!

Εκτός από το γεγονός ότι το παρακάτω ελιξίριο συμβάλλει με τα συστατικά του και προάγει την αποτοξίνωση του οργανισμού, έχει επίσης και  αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες!
Τα συστατικά του είναι όλα φυσικά και όταν αναμειγνύονται μεταξύ τους δημιουργούν ένα ενεργό φάρμακο που αποτοξινώνει και καταπολεμά τα βακτήρια!


Συγκεκριμένα:

Το τζίντζερ μειώνει σημαντικά τη ναυτία. Οι ρίζες τζίντζερ, που ισοδυναμούν με 1000 mg φυτικής σκόνης, μπορούν να μειώσουν την τάση για εμετό και να αποτρέψουν τα γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως η ζάλη και ο κρύος ιδρώτας που σχετίζονται με τη ναυτία!

- Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

- Για δυσπεψία - ναυτία. Εάν αισθάνεστε ναυτία μετά το φαγητό, πιείτε τσάι τζίντζερ. Φτιάξτε τσάι ως συνήθως και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ. Κάντε το ίδιο αν αισθάνεστε ναυτία.

Το τζίντζερ βοηθά στη μείωση των ενοχλήσεων της αρθρίτιδας. Ωστόσο, χρειάζονται ακόμη πολλές έρευνες για να επιβεβαιωθεί η πιθανή δράση του στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

- Το τζίντζερ περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες και αιθέρια έλαια, ενώ μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι έχει αναλγητικές και ηρεμιστικές ιδιότητες. Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών αποφάσισε να διερευνήσει αν θα μπορούσε να έχει την ίδια επίδραση και στον άνθρωπο, αναφέρει η εφημερίδα New York Times. Στην τελευταία μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Pain τον περασμένο Σεπτέμβριο, συμμετείχαν 74 ενήλικες που εκτελούσαν ασκήσεις σχεδιασμένες να προκαλούν μυϊκό πόνο και φλεγμονή- για 11 ημέρες, οι εθελοντές έτρωγαν είτε 2 γραμμάρια τζίντζερ την ημέρα είτε μια ανενεργή ουσία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τζίντζερ μείωσε τον πόνο κατά περίπου 25%, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών της άσκησης. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ ανακουφίζουν από τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς και τους μυϊκούς σπασμούς και μειώνουν τη φλεγμονή. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ διεγείρουν αποτελεσματικά την κυκλοφορία του αίματος, αποβάλλουν τις τοξίνες από το σώμα, καθαρίζουν τα έντερα και τα νεφρά και θρέφουν το δέρμα

- Σε μια παρόμοια μελέτη, μια άλλη ερευνητική ομάδα διερεύνησε τι συμβαίνει την πρώτη ημέρα μετά την άσκηση και μόνο τη δεύτερη ημέρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τζίντζερ μείωσε τον πόνο κατά περίπου 25%, αλλά μόνο τις πρώτες 24 ώρες μετά την άσκηση. Και πάλι, το τζίντζερ δεν φάνηκε να επηρεάζει τον πόνο τις πρώτες 24 ώρες μετά την άσκηση, αλλά ο πόνος μειώθηκε την επόμενη ημέρα, οδηγώντας τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι το τζίντζερ "μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη του πόνου". Άλλες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι το τζίντζερ δεν έχει καμία επίδραση κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την άσκηση, αλλά μπορεί να μειώσει τον πόνο μετά τη δεύτερη ημέρα.

- Για κράμπες: αναμείξτε 100 ml ελαιόλαδο με 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ και αφήστε το σε ένα γυάλινο δοχείο για 2 εβδομάδες. Το έλαιο τζίντζερ πρέπει πάντα να τρίβεται στο δέρμα όταν εμφανίζονται κράμπες, καθώς διεγείρει την περιφερική κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει τα συμπτώματα.

- Μεγάλες δόσεις τζίντζερ (10 γρ. ή περισσότερο την ημέρα) αναστέλλουν σημαντικά τη συσσώρευση αιμοπεταλίων (σχηματισμό θρόμβων), καθώς καταστέλλουν την παραγωγή θρομβοξάνης (1) κατά 37%. Το τζίντζερ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης (αναστέλλει τη βιοσύνθεση νέας χοληστερόλης) όταν καταναλώνεται μακροχρόνια (2,3). Οι ενώσεις καψαϊκίνη (capsaicin) και τζιντζερόλες στο τζίντζερ έχουν επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

- Ωστόσο, η φήμη του τζίντζερ βασίζεται κυρίως στην αφροδισιακή του δράση λόγω της τζιντζερόλης, η οποία αυξάνει την παραγωγή σπέρματος και την κινητικότητα του σπέρματος.

- Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition το 2011 ανέφερε ότι αυτή η εξωτική ρίζα παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία καρδιαγγειακών προβλημάτων και πεπτικών διαταραχών.

- Μπορεί να βοηθήσει με τον διαβήτη. Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Ένα συστατικό της ασιατικής ρίζας αυξάνει την ικανότητα των μυών να απορροφούν τη γλυκόζη. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται ο κίνδυνος επιπλοκών στους διαβητικούς.

- Μειώνει τη συσσώρευση λίπους: Μια μελέτη του Σεπτεμβρίου 2011 αξιολόγησε την επίδραση του τζίντζερ στην απορρόφηση του λίπους. Οι αρουραίοι έλαβαν καθημερινά τζίντζερ για οκτώ εβδομάδες. Η θεραπεία αυτή ενίσχυσε την πέψη του λίπους και αύξησε τα επίπεδα ενέργειας. Οι αλλαγές αυτές απέτρεψαν τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Ο κουρκουμάς είναι ένα εξαιρετικό μπαχαρικό με αντιγηραντικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η κουρκουμίνη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο ισχυρή που ανταγωνίζεται τις επιδράσεις ορισμένων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Η κουρκουμίνη επηρεάζει τη φλεγμονή σε διάφορα μοριακά επίπεδα

Κανέλα - Η κανέλα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Έξτρα παρθένο έλαιο καρύδας - Το έλαιο καρύδας έχει πολλές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Βοηθά στην εξόντωση των μικροβίων και στην αποτοξίνωση του σώματος.

Μέλι - το μέλι είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια ότι έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των δερματικών λοιμώξεων και στην πρόληψη του στρες.


Αυτή είναι η συνταγή για το ελιξίριο που μπορεί να καθαρίσει το σώμα.

  • 1/2 κουταλιά ginger
  • ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλιά του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και απολαύστε, βελτιώνοντας την υγεία σας

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram