Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Δοκιμή - 3 βραστά αυγά την ημέρα για ένα μήνα – Αποτελέσματα

Κι όμως δεν επηρεάζει αρνητικά την χοληστερίνη. Είναι μύθος.

Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλοί vegan σήμερα, η κατανάλωση αυγών είναι ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια της διατροφής μας.

Το να τρώτε αυγά καθημερινά μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας και αν ανησυχείτε για τη χοληστερόλη, ξεχάστε το.

Τα αυγά περιέχουν 180-186 mg. χοληστερόλης, ενώ το συκώτι σας παράγει περίπου 1000-2000 mg. ανά ημέρα.

Πως μπορούμε να ξέρουμε όμως αν ένα αυγό είναι υγιεινό;

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το χρώμα του κρόκου ενός αυγού λέει πολλά για την υγεία της κότας που το έκανε. Λέγεται για παράδειγμα, ότι όσο πιο σκούρος, στρογγυλός και σφιχτός είναι ο κρόκος, τόσο πιο υγιής ήταν η κότα που το έκανε. Αυτή η κότα είχε την δυνατότητα να βοσκήσει έξω και να έχει μια πλούσια δίαιτα. Ένας πιο άχρωμος κρόκος σημαίνει ότι η κότα είχε μια ανθυγιεινή ζωή. Όλα αυτά όμως αποδείχτηκαν ψευδή. Άρα, τι προκαλεί τις διαφορές στο χρώμα του κρόκου; Και τι σημαίνει;

1. Οστά. Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη D και ασβέστιο, που είναι η τέλεια πηγή για να ενισχύσετε τα οστά σας.

Η βιταμίνη D θα βελτιώσει επίσης την φυσική απορρόφηση ασβεστίου του σώματός σας.

2. Μύες. Η κατανάλωση αυγών είναι εξίσου σημαντική για να «χτίσετε» μυς.

Η κατανάλωση δύο αυγών μπορεί να παρέχει το σώμα σας την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με μία μερίδα κρέατος.

3. Θρεπτικά συστατικά. Τα αυγά είναι γεμάτα με μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας για να αναπτυχθεί.

Είναι γεμάτα με ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Α, Ε και Β6. .

4. Απώλεια βάρους. Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση αυγών το πρωί μπορεί να μειώσει τη ποσότητα κατανάλωσης τροφίμων καθ’ όλη την επόμενη μέρα.


Η διατροφική αξία του αυγού

 

Ποιά είναι τα συστατικά του αυγού;

Κάθε αυγό περιέχει: 

  • 6 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • 1 γραμμάριο υδατανθράκων
  • 4-5 γραμμάρια λίπους (εκ των οποίων 2 γραμμάρια μονοακόρεστο, 0-5 γραμμάρια πολυακόρεστο και 1-5 γραμμάριο κορεσμένο λίπος,
  • 213 mg χοληστερόλης


Βραστά αυγά: Πόσος χρόνος χρειάζεται;

Είναι τόσο απλό αλλά όχι και τόσο εύκολο τελικά. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να βράσετε ένα αυγό και να καθαρίζεται σωστά; Αν θέλετε να είναι μελάτο, το βράζετε γύρω στα 7 λεπτά ενώ αν το θέλετε καλοβρασμένο 10 λεπτά. Φυσικά, αν έχετε επιλέξει μεγάλα αυγά, θα χρειαστούν και λίγα λεπτά παραπάνω στον βρασμό τους. Πώς τα καθαρίζουμε; Ο ιδανικός τρόπος για να μην πετάξουμε το μισό αυγό στο καθάρισμα, ειδικά στα φρέσκα αυγά είναι να τα βουτήξουμε σε ένα μπολ με παγάκια ώστε να σκληρύνει το κέλυφος και να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα.

Έχετε φάει ποτέ βραστά αυγά, αναμειγμένα με ξύδι; 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μόνο ένα βραστό αυγό και λίγο ξύδι κάθε πρωί μπορεί να συμβάλλει στη εξουδετέρωση ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας – τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο ξέρουμε ότι το ξύδι είναι ένα συστατικό πολύτιμο,

Ο διαβήτης, ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που πλήττει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμβαίνει όταν το πάγκρεας σταματήσει να παράγει ινσουλίνη ή όταν το σώμα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη που έχει.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα του διαβήτη είναι η συχνή νυκτερινή ούρηση, η δίψα, η γρήγορη απώλεια βάρους, ο κνησμός γύρω από το πeος ή τον κόλπο, τα τραύματα που αργούν να θεραπευθούν, η θολή όραση, η κόπωση.



Όλα αυτά οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως κακή όραση, τύφλωση, νευρική βλάβη, νεφρική νόσο, καρδιακές παθήσεις και στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες.


Μυστικά:

  • – Ένα κόλπο για να καταλάβουμε αν τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σε καλή κατάσταση είναι το πως στέκονται μέσα στο νερό, δηλαδή αν γεμίσουμε μία κατσαρόλα με νερό, τα αυγά που θα κάτσουν στον πάτο είναι φρέσκα ενώ εκείνα που θα παραμείνουν στην επιφάνεια είναι μπαγιάτικα.
  • – Σε περίπτωση που δε βράσουμε τα αυγά, αν τα σπάσουμε σε ένα πιάτο και το ασπράδι είναι αρκετά συμπαγές και δεν απλωθεί καθόλου το αυγό είναι φρέσκο, ενώ αν το ασπράδι είναι αρκετά υγρό και απλωθεί παντού, το αυγό είναι μπαγιάτικο.
  • – Για να μην παραβράσουμε τα αυγά, κρίνεται αναγκαίο με το που είναι έτοιμο το αυγό που βράζουμε να το βουτάμε σε κρύο νερό, για να σταματά ακαριαία ο βρασμός του.
  • – Όταν ρίχνουμε στην κατσαρόλα παραπάνω από ένα αυγό και τα βράζουμε, καλό είναι να έχουμε στρώσει τον πάτο της κατσαρόλας με χαρτί κουζίνας ή με μία πετσέτα για μη σπάσουν.
  • – Η νοστιμιά του αυγού εξαρτάται από την τροφή της κότας, για αυτό και θα ακούσετε πολλούς ανθρώπους να εκθειάζουν τα βιολογικά ή τα χωριάτικα αυγά.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΏ


Επιστημονικές πληροφορίες: Ερρικα Παπαβενετίου, γενικός – οικογενειακός ιατρός, διατροφολόγος – ομοιοπαθητικός, Μsc Προαγωγής της Υγείας

Αλλες Πληροφορίες: Γιάννης Βλαχάκης, παραγωγός και πρόεδρος της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδος
therapeftis.eu womantoc.gr , giorgostsoulis.com , gastronomos.gr