Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μειώστε τον πόνο της Αρθρίτιδας και το πρήξιμο με Φυσικά Έλαια

Μειώστε τον πόνο της αρθρίτιδας και το πρήξιμο με ένα από αυτά 4 έλαια

Η αρθρίτιδα είναι ένας άτυπος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πάνω από 100 διαφορετικά είδη πόνου στις αρθρώσεις σε όλο το σώμα. Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, η αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας: 300.000 παιδιά και 53 εκατομμύρια είναι οι ενήλικες μόνο στις ΗΠΑ που επηρεάζονται από αυτή.

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι μπορεί να έχουν αρθρίτιδα, αλλά δεν το συζητάνε με το γιατρό, επειδή νομίζουν ότι πρόκειται για ένα κλασσικό, κοινό πόνο που είναι απλά αναπόφευκτο μέρος των γηρατειών. Αν νομίζετε (ή είστε σίγουροι) ότι οι επαναλαμβανόμενοι πόνοι στις αρθρώσεις σας μπορεί να είναι αρθρίτιδα, μην ανησυχείτε. Δεν χρειάζεται να τρομάζετε με την ιδέα ότι αυτό είναι απλά κάτι που πρόκειται να το ζήσετε. Υπάρχει ένας αριθμός από φυσικά έλαια που έχουν μια πραγματική επίδραση στην ανακούφιση του πόνου της αρθρίτιδας.

4 φυσικά έλαια για την καταπολέμηση της αρθρίτιδας

Καρυδέλαιο
Όλες οι αναζητήσεις για τα έλαια που σας δίνουν ανακούφιση από την αρθρίτιδα αρχίζουν με το καρυδέλαιο. Πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. «Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα καρύδια μπορεί να είναι άμεσα σε θέση να βοηθήσουν με τον πόνο στις αρθρώσεις», λέει η Σέλα Ουέστ, μια διατροφολόγος επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία. Πρώιμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κοινή αυτή βλάβη μπορεί να αντιμετωπισθεί με φυτικά ωμέγα 3, αν και οι μελέτες αυτές βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια τους. Μια άλλη μελέτη έλεγε ότι τα άτομα που έχουνε αρθρίτιδα και προσθέσανε λιναρόσπορο και καρύδια στη διατροφή τους μείωσαν τα επίπεδα της C αντιδρώσας πρωτεΐνης. (μετρά τα επίπεδα της φλεγμονής των ασθενών).


Καθόλου άδικα δεν χαρακτηρίζονται φάρμακα, λοιπόν τα καρύδια: ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΕΕΙ Ο FDA.

Ιχθυέλαιο

Το ιχθυέλαιο είναι ένα άλλο λάδι, όπως το καρυδέλαιο. Έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ωστόσο, σε αντίθεση με το έλαιο λιναριού ή της καρυδιάς, το ιχθυέλαιο περιέχει ένα μοναδικό ωμέγα-3 που δεν μπορείτε να βρείτε στα φυτικά έλαια. Το ιχθυέλαιο έχει DHA και EPA που μειώνουν τα επίπεδα της φλεγμονής, την αρτηριακής πίεσης και τα τριγλυκεριδία. Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να μειώσει δραστικά το πόνο στις αρθρώσεις και τη δυσκαμψία, και ότι η λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίου μπορεί να μειώσει την ανάγκη για λήψη φάρμακων για την αρθρίτιδα.


“Τροφή»: Αυτό ακριβώς το ω 3 σας προτείνω ως συμπλήρωμα διατροφής με DHA και EPA {διπλής απόσταξης (μοριακή εν κενώ) απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}: ω 3 «βόμβες» υγείας!

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ένα έλαιο, τροφή για την υγεία της καρδιάς όπως ακριβώς και το καρυδέλαιο, αλλά περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Το ελαιόλαδο περιέχει επίσης ελαιοκανθάλη, η οποία είναι μια ένωση η οποία έχει επιδράσεις παρόμοιες με αυτές των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδώνφαρμάκων όπως η ιβουπροφαίνη. Αυτό σημαίνει ότι το ελαιόλαδο μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει κατά της φλεγμονής και να παρέχει ανακούφιση από τον πόνο της αρθρίτιδας. Από τις διάφορες ποικιλίες ελαιόλαδου, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τείνει να έχει τις πιο χρήσιμες ιδιότητες, δεδομένου ότι έχει υψηλότερο επίπεδο ελαιοκανθάλης, σύμφωνα με τον Πόλ Μπρέσλιν του Monell Chemical Senses Center.



Αιθέρια έλαια
Δεν είναι μόνο τα διαιτητικά έλαια που μπορούν να βοηθήσουν με τον πόνο της αρθρίτιδας σας. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην έρευνα Φυτοθεραπείας, και διαπίστωσε ότι η τοπική εφαρμογή του αιθέριου ελαίου βοήθησε στο να μειώσει τη σοβαρότητα της αρθρίτιδας σε εργαστηριακές δοκιμές. Υπάρχει πάρα πολλά αιθέρια έλαια που υπάρχουν στην αγορά και συλλέγονται από διαφορετικά είδη φυτών.
Δημοσίευση στην Εθνοφαρμακολογία το 2003 διαπίστωσε ότι το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου, ιδίως τα φύλλα φαίνεται να κατέχουν απίστευτα ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση. Το θυμάρι, η ρίγανη, ο γλυκός βασιλικός και η μυρτιά όλα έχουν βρεθεί να έχουν παρόμοια ευεργετική και αντιφλεγμονώδη δράση.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram