Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τελικά πόσα βήματα πρέπει να κάνουμε την ημέρα για να ζήσουμε πολλά χρόνια;



Τι έδειξε έρευνα

Μπορεί μια γνωστή παροιμία να λέει πως «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα», ωστόσο, σύμφωνα με σχετικές έρευνες και «ένα βήμα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Γιατί ναι, όλοι συμφωνούν πως το περπάτημα είναι ευεργετικό, όχι μόνο για την απώλεια βάρους ή την άσκηση, αλλά και για να σου εξασφαλίσει καλή υγεία και μακροζωία.

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Με πόσα βήματα την ημέρα θα ζήσεις πολλά χρόνια

Κι εδώ έρχεται η εύλογη απορία: πόσο χρόνο ή πόση απόσταση θα πρέπει να διανύω περπατώντας για να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Οι ειδικοί, όμως, το υπολογίζουν διαφορετικά, τονίζοντας ότι το σωστό ερώτημα είναι “πόσα βήματα θα πρέπει να κάνουμε καθημερινά για να είμαστε υγιείς”.
Ο επιθυμητός αριθμός

Η αλήθεια είναι πως όλη την προηγούμενη περίοδο, λόγω της πανδημίας, πολλοί από εμάς κάναμε τηλεργασία, περιορίζοντας έτσι τις μετακινήσεις μας. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, μέσα στην ημέρα μπορούμε να ξεκλέψουμε χρόνο και να περπατήσουμε.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ο επιθυμητός αριθμός βημάτων καθημερινά είναι 4.000 με 5.000. Μην τρομάζετε. Κάποια στιγμή αν μπείτε σε πρόγραμμα, μπορείτε να πιάσετε αυτά τα νούμερα.

Για παράδειγμα, αντί να παίρνετε το ασανσέρ, πηγαίνετε από τις σκάλες. Για κοντινές αποστάσεις, αφήστε το αυτοκίνητο και πηγαίνετε με τα πόδια. Κάντε μια βόλτα στις βιτρίνες και χαζέψτε σε αυτές, ώστε να περάσει και η ώρα σας ευχάριστα.

Βέβαια, όπως εξηγούν πάντα οι ειδικοί, δεν θα κάνετε με τη μία 4.000 βήματα. Ξεκινήστε με πολύ λιγότερα – τα 500 για αρχή είναι καλά – και μέρα με τη μέρα αυξήστε τα.

Άλλωστε, τα smartwatch ή οι διάφορες εφαρμογές που υπάρχουν στο κινητό, θα σας βοηθήσουν στην καταμέτρηση των βημάτων.
Ο ιδεατός αριθμός για μακροζωία

Πριν λίγους μήνες, σχετική έρευνα κατέληξε πως ιδεατά θα πρέπει να κάνουμε 10.000 βήματα καθημερινά.

Ο αριθμός σίγουρα θα σας τρομάξει στην αρχή, όμως, όπως τονίζουν, είναι εφικτός, αρκεί να βάλετε το περπάτημα στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Τέλος, έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που έκαναν περισσότερα από 2.000 βήματα καθημερινά, όλα μαζί σε ενιαίους περιπάτους, εμφάνισαν 32% μείωση του κινδύνου θανάτου.

Ενώ μια προηγούμενη ανάλυση των ίδιων γυναικών έδειξε πως εκείνες που έκαναν 4.500 βήματα την ημέρα είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τις λιγότερο δραστήριες γυναίκες.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram