Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αυτό είναι το πανάκριβο, σπάνιο βότανο της αθανασίας: Πού το βρίσκουμε στην Ελλάδα...

Το γανόδερμα Ganoderma lucidum, είναι ένα βότανο δυσεύρετο και αρκετά ακριβό, το οποίο λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων που έχει το έλαιο του, έχει καταταγεί ανάμεσα στα κορυφαία του είδους του.

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Όπως έχει αποδειχθεί, το έλαιο του είναι 70 φορές πιο ισχυρό από το σώμα του ίδιου του μανιταριού, το οποίο παράγεται από σπόρους μανιταριού. Για μόλις ένα κιλό αυτού του ελαίου, χρειάζεται 1 τόνος μανιταριών.

Το όνομα αυτού του βοτάνου έχει ελληνική προέλευση από τις λέξεις γάνο που σημαίνει λαμπερό και δέρμα, γεγονός που υποδεικνύει τις θαυματουργές του ιδιότητες.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα του είναι καταγεγραμμένα στο αρχαιότερο κινέζικο ιατρικό κείμενο με τίτλο «Shinnoh Honsohkyo» και το έλαιο του κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα σε 365 έλαια, κερδίζοντας τον τίτλο του «ανώτερου φάρμακου». Συνήθως ευδοκιμεί στην περιοχή της Ευρυτανίας κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο, ανάμεσα σε σάπια πρέμνα.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το καταναλώσει, υπάρχει συγκεκριμένη επιτρεπτή δοσολογία, καθώς και τρόπος.
Αφού το μανιτάρι πλυθεί, το στεγνώνετε και το κόβετε σε όσο πιο μικρά γίνεται και μοιράζετε την ποσότητα σε δύο ίσα μέρη.

Ο τεμαχισμός γίνεται με σκοπό να ληφθεί όσο περισσότερη δραστική ποσότητα της ουσίας του. Το ένα μέρος των κομματιών τοποθετείται σε ένα βάζο με ένα οινοπνευματώδες ποτό της επιλογής σας, το οποίο θα μείνει κλειστό για 4 μήνες, ενώ το άλλο μισό μέρος αποθηκεύεται. Έπειτα το θρεπτικό ποτό είναι έτοιμο για να το δοκιμάσετε. 

Προσέξτε όμως τις υπερβολές, καθώς 1-2 ποτηράκια αρκούν. 

Χρησιμότητα….

Η αντιοξειδωτική δράση του Ganoderma lucidum έχει πιθανόν ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, τα λιπίδια του πλάσματος και της γλυκόζης.

Σε μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί ώστε να αποδειχτούν τα οφέλη του Ganoderma lucidum, παρουσιάστηκε ότι η ινσουλίνη πλάσματος ήταν χαμηλότερη.

Το Ganoderma lucidum διαθέτει μια ήπια αντιδιαβητική δράση και ενδεχομένως μπορεί να βελτιώσει την δισλιπιδαιμία του διαβήτη. Ενώ παράλληλα έχει εμφανιστεί να μειώνει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα, αναστέλλοντας την λειτουργία ένος ενζύμου που βρίσκεται στο ήπαρ το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή γλυκόζης.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς και τις αντιοξειδωτικές ικανότητες που διαθέτει το μανιτάρι αυτό καθώς πολλά από τα συστατικά του έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τα κυτταρικά συστατικά από οποιαδήποτε οξειδωτική βλάβη, η οποία είναι πιθανό να μειώσει τον κίνδυνο των μεταλλάξεων στα κύτταρα, αλλά και την προστασία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, επιτρέποντάς τους να διατηρούν το ανοσοποιητικό σε εγρήγορση.

Τα συστατικά που παρουσιάζουν αυτήν την έντονη αντιοξειδωτική δράση είναι κυρίως οι πολυσακχαρίτες και τα τριτερπενοειδή. Ενώ παράλληλα έχει ερευνηθεί και η αντιβακτηριακή δυνατότητα που μπορεί να προσφέρει το εκχύλισμα του Ganoderma lucidum, καθώς οι πολυσακχαρίτες του και τα τερπένια που περιέχει μπορεί να επιδείξουν αντιβακτηριακή δράση.

Τέλος, βάση μελέτης έχει αναφερθεί και δυνατότητα που μπορεί να έχει το Ganoderma lucidum στην μείωση της LDL χοληστερόλη σε βιολογικό περιβάλλον μέσω διαφόρων μηχανισμών καθώς έχει λάβει προσοχή ως ένα δυναμικό υποχοληστερολαιμικό μέσο.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook