Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πώς να φτιάξετε αλκαλικό νερό και ποια τα οφέλη του!


Το αλκαλικό νερό είναι ένα ιονισμένο υγρό που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Θα μπορούσε να βοηθήσει τον οργανισμό να αποβάλει τα όξινα υπολείμματα που παράγει στη διαδικασία της πέψης, κάτι που θα βοηθούσε να διατηρήσει το pH ισορροπημένο.

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Εν ολίγοις, αυτό το ρόφημα θα μπορούσε να διορθώσει την ισορροπία βασικών οξέων του σώματος. Λέγεται ότι περιέχει ένα αρνητικό RPO, το οποίο θα ήταν αντιοξειδωτικό. Χάρη στην παραγωγή ιόντων υδροξυλίου, θα προωθούσε την παραγωγή οξυγόνου, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση της επίδρασης των ελεύθερων ριζών και στην προώθηση της κυτταρικής αναγέννησης. 

Αυτό θα συνεισέφερε όχι μόνο στην υγεία, αλλά θα μας βοηθούσε επίσης να νιώθουμε ανανεωμένοι.


Πώς να φτιάξετε αλκαλικό νερό

Υπάρχουν τρεις σπιτικές συμβουλές που υποτίθεται ότι βοηθούν στη δημιουργία αλκαλικού νερού. 

Ας τους ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά παρακάτω.


Μέθοδος 1

Πρέπει να έχετε δύο δοχεία στο χέρι.
Αρχικά, γεμίστε ένα από τα δοχεία με νερό και μετά ρίξτε το στο άλλο άδειο δοχείο από καλό ύψος.
Όταν το νερό πέφτει, βγάζει φυσαλίδες και αυτό μας επιτρέπει να έχουμε ένα καλό επίπεδο αλκαλικότητας αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία 8 φορές ή περισσότερες.
Το νερό που χρησιμοποιούμε έχει pH 7,2 και αυτή η μέθοδος θα μας επιτρέψει να το αυξήσουμε τουλάχιστον κατά 5 δέκατα, κάτι που αν και όχι πολύ, υποτίθεται ότι είναι καλό για την αλκαλοποίηση του οργανισμού.

Μέθοδος 2

Η δεύτερη μέθοδος για να αποκτήσετε σπιτικό αλκαλικό νερό είναι να βράσετε το νερό για 5 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, το νερό θα πάει από ένα pH 7,2 σε ένα pH 8,4, το οποίο θα αλκαλοποιήσει το σώμα.
Κάποιοι λένε ότι πρέπει να το πίνετε ζεστό, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν κρυώσει διατηρεί ακόμα την αλκαλικότητα.
 

Μέθοδος 3

Η τελευταία μέθοδος στο σπίτι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλκαλοποιήσουμε το νερό είναι να προσθέσουμε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό βρύσης.
Με αυτόν τον τρόπο, το νερό θα πάει από ένα pH 7,2 σε ένα pH 7,9.
Λάβετε υπόψη ότι για να θεωρηθεί αλκαλικό, το νερό πρέπει να ξεπεράσει το pH του 7,3 και από εκεί, όσο ανεβαίνει, τόσο πιο αλκαλικό θα είναι (αν και, προφανώς, δεν πρέπει να το αφήσουμε να πάει πολύ ψηλά).

Ποια είναι τα οφέλη της κατανάλωσης αλκαλικού νερού;


Τα οφέλη που αποδίδονται στο αλκαλικό νερό δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα. 

Ωστόσο, θα τα συζητήσουμε για να τα μάθετε σήμερα.


1. Βοηθά στην καλή πέψη

Εκτός από τη συμβολή στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών μέσω των ούρων, το αλκαλικό νερό θα μπορούσε να μας βοηθήσει στην καλή πέψη. Αυτό θα ήταν δυνατό γιατί, εξισορροπώντας το pH του σώματος, θα διατηρούσε την υγεία του στομάχου.


2. Πρόληψη ασθενειών και λοιμώξεων

Καθώς θα βοηθούσε στη διατήρηση της καλής ενυδάτωσης, οι άνθρωποι λένε ότι το αλκαλικό νερό θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της νεφρικής νόσου και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. 

3. Θα μπορούσε να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση

Η συσσώρευση τοξινών δεν θα έβλαπτε μόνο την υγεία αλλά θα προκαλούσε και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ως εκ τούτου, πιστεύεται ότι, πίνοντας αλκαλικό νερό, θα μπορούσε να εξαλείψει αυτές τις τοξίνες και, φυσικά, να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση.


4. Θα καταπολεμούσε την κατακράτηση υγρών
 

Το αλκαλικό νερό θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενυδάτωση και στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Και, βοηθώντας στην αποβολή των αποβλήτων μέσω των ούρων, θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος.

Πιστεύεται ότι, εξισορροπώντας το pH, τα κύτταρα δεν θα χρειάζεται να συγκρατούν υγρά για να καταπολεμήσουν την οξύτητα. Θα εκκινήσει επίσης τον μεταβολισμό.


5. Πρόληψη της οστεοπόρωσης

Η κατανάλωση αλκαλικού νερού θα μπορούσε να προωθήσει την αποβολή στερεών αποβλήτων, όπως το ουρικό οξύ και οι πέτρες στα νεφρά, μέσω των ούρων, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το ποτό θα βοηθούσε στην απελευθέρωση του ασβεστίου που ήταν παγιδευμένο σε αυτό το υπόλειμμα, βοηθώντας έτσι το αίμα να επιστρέψει σε αλκαλικό pH.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook