Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τροφές που καταπολεμούν το ουρικό οξύ φυσικά

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές που μειώνουν την παραγωγή ουρικού οξέος, καθώς και να βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας δεν περιλαμβάνει τροφές που την ενισχύουν.


Τροφές που καταπολεμούν το ουρικό οξύ φυσικά

Έχετε αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος

Οι αρθρώσεις σας σάς πονούν και βρίσκονται σε φλεγμονή; 

Πέρα από το να ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας και να κάνετε τακτικό προληπτικό έλεγχο, συνιστούμε επίσης να αλλάξετε και τη διατροφή σας. 

Θέλετε να μάθετε για τις τροφές που καταπολεμούν το ουρικό οξύ;

Γνωρίζουμε ότι συχνά είναι δύσκολο να τρώμε υγιεινά. Μερικές φορές παρασυρόμαστε και καταναλώνουμε τροφές που δεν μας βοηθούν να αισθανθούμε καλά. Όμως, γιατί σχηματίζεται το ουρικό οξύ στο σώμα μας; Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι το σώμα σας μπορεί να μετατρέπει τροφές σε ουρικό οξύ, όπως τις επεξεργασμένες τροφές, τις αντζούγιες, το κρέας, το συκώτι, ακόμα και τα ζαχαρούχα ροφήματα, για παράδειγμα τα αναψυκτικά. Οι τροφές αυτές κρυσταλλοποιούνται μέσα στο σώμα σας. Οι κρύσταλλοι αυτοί περνούν από τα νεφρά στο αίμα σας και φτάνουν μέχρι τα αιμοφόρα αγγεία σας, προκαλώντας φλεγμονή και τον πόνο που τη συνοδεύει.

Ένα τυπικό χαρακτηριστικό των υψηλών επιπέδων ουρικού οξέος είναι η φλεγμονή του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού, των χεριών και των γονάτων. Ενώ πιστεύετε ότι μπορείτε να ζήσετε με τον ελαφρύ πόνο της φλεγμονής, συχνά ο πόνος δυναμώνει.  

Όμως το να ελέγχετε τι τρώτε μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπτώματα. 

Γιατί δεν κάνετε μια δοκιμή; 

Συμπεριλάβετε μερικές από τις παρακάτω τροφές στην καθημερινή διατροφή σας και δείτε τα αποτελέσματα.


1. Αγκινάρες, από τις τροφές που καταπολεμούν το ουρικό οξύ

Η αγκινάρα είναι πιθανώς το καλύτερο λαχανικό για την πρόληψη του ουρικού οξέος. Το μυστικό της βρίσκεται στις διουρητικές της ιδιότητες, που βοηθούν το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες και προλαμβάνουν την κατακράτηση υγρών. Επιπλέον, η αγκινάρα περιέχει πολλά μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι πλούσια σε ίνες, πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα.

Για να φτιάξετε τις αγκινάρες με τον πιο ωφέλιμο τρόπο για την υγεία, δοκιμάστε να τις βράσετε φτιάχνοντας μια γευστική σούπα. Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και μηλόξυδο.


2. Κρεμμύδια

Βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε τα κρεμμύδια στην καθημερινή διατροφή σας. Τα κρεμμύδια ήταν αγαπημένη τροφή των προγόνων μας, επειδή βοηθούσαν στη θεραπεία και στον έλεγχο διαφόρων ασθενειών. Τα κρεμμύδια είναι θαυμάσια για τη μείωση του επιπέδου του ουρικού οξέος στο αίμα, μειώνοντας επίσης και την υπεργλυκαιμία. Κατεβάζουν και τα τριγλυκερίδια.


Δεν έχετε ιδέα πώς να τα χρησιμοποιήσετε για να έχετε τις μεγαλύτερες ωφέλειες; Πάρτε δύο ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους και βράστε τα. Όταν είναι ημιδιάφανα, απομακρύνετέ τα από τη φωτιά. Στραγγίστε τα και βάλτε στην άκρη το νερό για να το πιείτε αργότερα με χυμό λεμονιού. Προσπαθείτε να το πίνετε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

3. Κολοκύθα, από τις τροφές που καταπολεμούν το ουρικό οξύ

Πώς σας φαίνεται η κολοκύθα; Δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και υγιεινή για σας. 

Η κολοκύθα έχει ισχυρές διουρητικές ιδιότητες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε το ουρικό οξύ χάρη στην παραγωγή ούρων. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας θα απαλλαγεί από βλαβερές τοξίνες. Μπορείτε να την ετοιμάσετε όπως τα παραπάνω λαχανικά. Και μην ξεχνάτε τους σπόρους. Καβουρντισμένοι αποτελούν ένα θαυμάσιο σνακ και καταπολεμούν εξίσου το ουρικό οξύ.

4. Σέλινο

Στοιχηματίζουμε ότι δεν γνωρίζατε πως το σέλινο έχει πολύ μεγάλες ωφέλειες για την υγεία. Αυτό το νόστιμο λαχανικό κάνει θαύματα σε οποιαδήποτε συνταγή και καθαρίζει το αίμα, επιτρέποντάς σας να μειώσετε και να εξαλείψετε το ουρικό οξύ με φυσικό τρόπο. Όχι μόνο καθαρίζει το αίμα σας αλλά λειτουργεί και ως αποτοξινωτικός παράγοντας που σας βοηθάει να αδυνατίσετε. Αν λοιπόν θέλετε να ωφεληθείτε στο μέγιστο βαθμό, βράστε το σε νερό.


5. Καρότα που καταπολεμούν το ουρικό οξύ

Το καρότο αποτελεί ακόμα ένα θαυμάσιο σύμμαχο για εκείνους που προσπαθούν να ελέγξουν το ουρικό οξύ που παράγει ο οργανισμός τους. Τα καρότα κάνουν οποιαδήποτε συνταγή νόστιμη και εξαλείφουν τους κρυστάλλους που δημιουργούνται μέσα στο σώμα σας εξαιτίας του ουρικού οξέος. Μπορείτε να τα φτιάξετε σε μορφή χυμού. Δοκιμάστε να τα συνδυάσετε με παντζάρια στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Θα πρέπει επίσης να έχετε υπόψη ότι, αν καταναλώνετε κρέας θηραμάτων, επεξεργασμένες τροφές, μπύρα, αντζούγιες, σαρδέλες και άλλα θαλασσινά, αυτό θα αυξήσει την παραγωγή ουρικού οξέος στον οργανισμό σας. Βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε την άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας και θα αρχίσετε να αισθάνεστε τη διαφορά. Θα πρέπει να ακολουθείτε πάντα την αγωγή υγείας που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας και να προσθέσετε στη διατροφή σας ωφέλιμες τροφές, όπως τα κεράσια και τα εσπεριδοειδή, για παράδειγμα το γκρέιπφρουτ. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα θαυμάσιο συστατικό και καταπολεμούν το ουρικό οξύ. Μπορείτε να βρείτε μια δίαιτα για να ακολουθήσετε αν έχετε ουρικό οξύ εδώ.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

το διαβάσαμε ΕΔΩ