Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Διατροφή που βοηθάει στην Ρευματοειδής αρθρίτιδα


Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Τι περιέχει η διατροφή που βοηθάει στην μείωση των συμπτωμάτων
  Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Διάφορες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής βοηθά στη διαχείριση των συμπτωμάτων καθώς και την γενική υγεία του ασθενούς.

  • Μεσογειακή Διατροφή: Η Μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση πολλών φρούτων, λαχανικών και δημητριακά ολικής αλέσεως που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά είναι πολύ ευεργετικά για τους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Τα λιπαρά οξέα που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ωφελούν στην ακαμψία των αρθρώσεων και του πόνου λόγω αρθρίτιδας. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βρεθούν στο σολομό, στη ρέγκα και στον τόνο. Δεύτερον, αυτό το είδος των θρεπτικών συστατικών μπορεί να βρεθεί στο λιναρόσπορο και στα καρύδια.

  • Αντιοξειδωτικά: Ένα άλλο υπερ όπλο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα δίαιτα είναι τα αντιοξειδωτικά τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και ανακουφίζουν από τον πόνο. Καλά παραδείγματα αντιοξειδωτικών είναι οι βιταμίνες όπως Α, C και Ε, σελήνιο, φρούτα, ξηροί καρποί, πράσινο τσάι, καθώς και φρέσκα λαχανικά.

  • Φλαβονοειδή: Τα φλαβονοειδή πρέπει να περιλαμβάνονται ως μέρος μιας δίαιτας για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα αφού μειώνουν τη φλεγμονή και τον πόνο που προκαλεί η ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μόνο τα φυτά μπορούν να παράγουν φυσικά φλαβονοειδή. Ως εκ τούτου, καλό είναι οι πάσχοντες να καταναλώνουν τρόφιμα όπως τα μούρα, τα σταφύλια, και το μπρόκολο.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram