Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τα σπαράγγια βρίσκονται τώρα στην καλύτερή τους εποχή, δείτε τι σας επιφυλάσσουν, εκτός από γεύση…

 

 

Μιας και τα σπαράγγια βρίσκονται τώρα στην καλύτερή τους εποχή, δείτε τι σας επιφυλάσσουν, εκτός από γεύση…

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και διάφορες λειτουργίες του οργανισμού

Τα σπαράγγια είναι γεμάτα βιταμίνες. Η βιταμίνη Α μας ωφέλει στην όραση, ενώ η C ενισχύει το ανοσοποιητικό μας, προστατεύοντάς μας από ιώσεις και ασθένειες. Ακόμη η βιταμίνη Ε προφυλάσσει από τις ελεύθερες ρίζες και είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και μυϊκών κυττάρων, ενώ η βιταμίνη Κ παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος και το φυλλικό οξύ απαιτείται στη σύνθεση, τη διόρθωση και τη λειτουργία του DNA και του RNA. 

Τα σπαράγγια είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών που κάνουν καλό στην εντερική υγεία και βοηθούν στη δίαιτα.

Έχουν αντιοξειδωτική δράση και μας προστατεύουν από τη γήρανση

Η αντιοξειδωτική δράση των σπαραγγιών είναι αρκετά ισχυρή, τόσο που να τα κατατάσσει ψηλά στη λίστα με τα πιο αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά. Η καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών από τον οργανισμό μας σημαίνει ότι η διαδικασία της γήρανσης επιβραδύνεται κάτι που αντανακλάται τόσο στην εξωτερική μας εμφάνιση, όσο και στην προστασία του οργανισμού από εκφυλιστικές ασθένειες. Ακόμη, τα σπαράγγια βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς της γνωστικής λειτουργίας μας, καθώς το φυλλικό τους οξύ δουλεύει αρμονικά με τη βιταμίνη Β12 που βρίσκουμε στα ψάρια, τα πουλερικά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά.

Είναι διουρητικά

Λόγω του ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα του αμινοξέος ασπαραγγίνη, τα σπαράγγια δρουν ως φυσικό διουρητικό που βοηθάει τον οργανισμό μας να απομακρύνει τις τοξίνες και να «ξεφορτωθεί» το πλεονάζον νάτριο. Η ιδιότητά τους αυτή είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμη για όσους πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά ή οίδημα (συγκέντρωση υγρών στους ιστούς του σώματος). 

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.  

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 

το διαβάσαμε ΕΔΩ 

 nutreat_gr