Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Σπάνιες μορφές Καρκίνου εμφανίστηκαν ΜΕΤΑ την πανδημία

Οι γιατροί στις ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχία για την αύξηση των περιστατικών καρκίνου σε ασθενείς που δεν ταιριάζουν στο συνηθισμένο ηλικιακό προφίλ, καθώς είναι νέοι και δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα "Καθημερινή", παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων, με ορισμένα άτομα να διαγιγνώσκονται ακόμη και με πολλαπλούς καρκίνους. Αυτό έχει οδηγήσει τους επιστήμονες να διερωτηθούν εάν η αύξηση αυτή σχετίζεται με τον COVID-19.

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αύξηση αυτή πιθανότατα οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων, όπως οι συχνότερες επισκέψεις στα νοσοκομεία και η αυξημένη επαγρύπνηση του πληθυσμού λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, η πιθανότητα ο ιός COVID-19 να παίζει ρόλο στην πρόκληση ή την επιτάχυνση ορισμένων μορφών καρκίνου δεν αποκλείεται.

Ενώ η θεωρία αυτή δεν είναι καινούργια, με τις πρώτες αναφορές να χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960, απαιτείται ακόμα εκτεταμένη έρευνα για να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η σύνδεση.

Χρειάζεται χρόνος και λεπτομερής ανάλυση δεδομένων για να κατανοήσουμε πλήρως την αιτία της αύξησης των κρουσμάτων καρκίνου σε νέους.

Προς το παρόν, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία παραμένουν ύψιστης σημασίας. Η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα συμπτώματα του καρκίνου και η ενθάρρυνση για τακτικές προληπτικές εξετάσεις μπορούν να σώσουν ζωές.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram[ΠΗΓΗ]