Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Οι αντιεμβολιαστές ζητούν τώρα την άμεση απόσυρση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna για τον Covid, μετά τους αυξημένους φόβους για την ασφάλεια.

Η ορόσημο απόφαση της AstraZeneca να αποσύρει το εμβόλιό της από τις παγκόσμιες αγορές πυροδότησε πανικό στο διαδίκτυο σχετικά με τα εμβόλια των ανταγωνιστών - φτιαγμένα με πρωτοποριακή τεχνολογία που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι την κρίση του ιού.

Ο βρετανικός φαρμακευτικός κολοσσός επέμεινε ότι η απόφασή του ήταν εμπορική λόγω της χαμηλής ζήτησης, καθώς το εμβόλιό του δεν παράγεται πλέον.

Οι υπουργοί ευνοούν σήμερα τα ανώτερα εμβόλια mRNA, όπως αυτά της Pfizer και της Moderna - ωστόσο αυτά τα ίδια έχουν συνδεθεί εσφαλμένα από θεωρητικούς συνωμοσίας με αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με την καρδιά.

Το εμβόλιο της AstraZeneca, που δημιουργήθηκε με επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κάποτε θεωρήθηκε ως «θρίαμβος για τη βρετανική επιστήμη», υπολογίζεται ότι έσωσε εκατομμύρια ζωές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Σουηδός δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής Peter Imanuelsen χαρακτήρισε την κίνηση ως «τεράστια» και είπε «σηκώστε το χέρι σας αν συμφωνείτε ότι η Pfizer και η Moderna πρέπει να είναι οι επόμενες». Το 2017, ο κ. Imanuelsen κατηγορήθηκε για άρνηση του Ολοκαυτώματος σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια ανάρτηση φέρεται να ισχυριζόταν ότι «ο Χίτλερ είχε μερικά καλά σημεία». Εκείνη την εποχή ισχυρίστηκε ότι αυτά τα screenshots ήταν κατασκευασμένα

Οι σκέψεις του κ. Imanuelsen βρήκαν απήχηση και σε άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός λογαριασμού με πάνω από 9.000 ακόλουθους που ανέφερε: «Γιατί αποσύρθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ το εμβόλιο της Pfizer όχι;»

Άλλα tweets αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA, με ένα από τον χρήστη @MarwanNawaz να ισχυρίζεται ότι «δύο εμβόλια mRNA επεξεργασίας γονιδίων από τα εμβόλια BioNTech-Pfizer και Moderna διατηρούν την έγκριση». Το αγγελιοφόρο RNA, ή mRNA, είναι ένα γενετικό σχέδιο που δίνει εντολή στα κύτταρα να παράγουν πρωτεΐνες στο σώμα. Για τον Covid, το εμβόλιο mRNA δίνει εντολή στα κύτταρα να φτιάξουν την πρωτεΐνη ακίδα που βρίσκεται στην επιφάνεια του ίδιου του ιού. Δεν κάνει «επεξεργασία γονιδίων», σε αντίθεση με άλλες θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί για την απενεργοποίηση των γονιδίων

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

πηγή