Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Γιορτή της Μητέρας : 10+ Τρόποι για να Δείξετε στην Μητέρα σας ότι την Αγαπάτε (Χωρίς Λόγια!)

Γιορτή της Μητέρας: Μια Ημέρα Αφιερωμένη στην Αγάπη και την Αναγνώριση

Η Γιορτή της Μητέρας, μια ημέρα γεμάτη αγάπη, ευγνωμοσύνη και εκτίμηση προς τις γυναίκες που φέρουν τον τίτλο της μητέρας. Πρόκειται για μια γιορτή που γιορτάζεται σε διάφορες ημερομηνίες ανά τον κόσμο, με την Ελλάδα και την Κύπρο να την τιμούν κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Ιστορικό

Η ιστορία της Γιορτής της Μητέρας χρονολογείται στις αρχές του 20ού αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Άννα Τζάρβις, ακτιβίστρια και φεμινίστρια, ξεκίνησε μια εκστρατεία για την καθιέρωση μίας ημέρας αφιερωμένης στις μητέρες. Η Τζάρβις έχασε τη μητέρα της το 1905 και εμπνεύστηκε από το έργο της Τζούλια Γουόρντ Χάου, φεμινίστριας και υπέρμαχου της ειρήνης, η οποία είχε οργανώσει μια συνάντηση μητέρων το 1870 με στόχο την προώθηση της ειρήνης.

Το 1910, η πρώτη επίσημη Γιορτή της Μητέρας γιορτάστηκε στην πόλη Φέιρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια. Μέσα σε λίγα χρόνια, η ιδέα εξαπλώθηκε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και το 1914, ο πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον καθιέρωσε την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως εθνική εορτή προς τιμήν των μητέρων.

Στην Ελλάδα, η Γιορτή της Μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου), όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Παναγία. Σταδιακά, η 2η Κυριακή του Μαΐου καθιερώθηκε ως η επίσημη Γιορτή της Μητέρας και αποτελεί μια ημέρα για να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας προς τις μητέρες μας.

Τρόποι να Δείξετε στην Μητέρα σας ότι την Αγαπάτε

Πέρα από τα λουλούδια και τα δώρα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να δείξετε στην μητέρα σας πόσο την αγαπάτε:

  • Χαρίστε της χρόνο: Αφιερώστε χρόνο για να μιλήσετε μαζί της, να την ακούσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο.
  • Βοηθήστε την στις δουλειές του σπιτιού: Αναλάβετε κάποιες από τις δουλειές του σπιτιού, όπως το μαγείρεμα, το καθάρισμα ή τα ψώνια, για να την ανακουφίσετε.
  • Φτιάξτε της πρωινό στο κρεβάτι: Ξεκινήστε την ημέρα της με ένα νόστιμο και γεμάτο αγάπη πρωινό στο κρεβάτι.
  • Γράψτε της ένα γράμμα ή ένα ποίημα: Εκφράστε τα συναισθήματά σας με λόγια, γράφοντας της ένα γράμμα ή ένα ποίημα γεμάτο αγάπη και ευγνωμοσύνη.
  • Δωρίστε της μια εμπειρία: Χαρίστε της μια εμπειρία που θα λατρέψει, όπως ένα μασάζ, μια βόλτα στη φύση ή μια θεατρική παράσταση.
  • Φτιάξτε της κάτι με τα χέρια σας: Ένα χειροποίητο δώρο, όπως ένα ζωγραφικό, ένα πλεκτό ή ένα κολάζ, δείχνει ότι νοιάζεστε και αφιερώσατε χρόνο για να δημιουργήσετε κάτι ξεχωριστό για εκείνη.
  • Απλά πείτε της "Σ' αγαπώ":
  •  
  • Μαγειρέψτε μαζί: Μπείτε στην κουζίνα μαζί και μαγειρέψτε το αγαπημένο της φαγητό ή δοκιμάστε μια νέα συνταγή.
  • Δείτε μαζί μια ταινία ή μια σειρά: Ξαπλώστε στον καναπέ και απολαύστε μια ταινία ή μια σειρά που της αρέσει.
  • Πηγαίνετε για μια βόλτα ή μια πεζοπορία: Απολαύστε τον καθαρό αέρα και την φύση μαζί, κάνοντας μια βόλτα ή μια πεζοπορία.
  • Παίξτε μαζί παιχνίδια: Χαρείτε ξέγνοιαστες στιγμές παίζοντας παιχνίδια που σας αρέσουν.
  • Κάντε μαζί μια δραστηριότητα που της αρέσει: Είτε πρόκειται για ζωγραφική, κηπουρική ή γυμναστική, αφιερώστε χρόνο για να κάνετε μαζί μια δραστηριότητα που την ευχαριστεί.
  • Δείξτε της την εκτίμησή σας: Πείτε της πόσο την εκτιμάτε για όλα όσα κάνει για εσάς και την οικογένειά σας.
  • Κάντε την να νιώσει ξεχωριστή: Φροντίστε την με μικρές εκπλήξεις, όπως λουλούδια, σοκολάτες ή ένα χαλαρωτικό μασάζ.
  • Να είστε εκεί γι' αυτήν: Αφιερώστε χρόνο για να την ακούσετε, να την στηρίξετε και να την βοηθήσετε σε ό,τι χρειαστεί.

Το πιο σημαντικό είναι να δείξετε στην μητέρα σας την αγάπη σας με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Μικρές καθημερινές πράξεις αγάπης και εκτίμησης μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά και να δυναμώσουν τον δεσμό σας.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν πολλές άλλες ιδέες για να δείξετε στην μητέρα σας πόσο την αγαπάτε. Το σημαντικό είναι να βρείτε τρόπους που ταιριάζουν στην δική σας σχέση και στην δική της προσωπικότητα.

Να θυμάστε, η αγάπη και η εκτίμηση δεν εκφράζονται μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. Αφιερώστε χρόνο, δείξτε καλοσύνη και κάντε την μητέρα σας να νιώσει πόσο ξεχωριστή είναι για εσάς.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram