Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Χυμός σέλερι: Υπερβολικές υποσχέσεις ή Υγρό Θαύμα ;

 

Στα τελευταία χρόνια, ο χυμός σέλερι έχει αποκτήσει φήμη ως ένα ισχυρό ελιξίριο υγείας, ικανό να θεραπεύσει μια πληθώρα ασθενειών και να βελτιώσει την ολική ευεξία.

Πρωτοστάτης αυτής της τάσης είναι ο Anthony William, συγγραφέας και αυτοανακηρυγμένος "θεραπευτής του θυρεοειδούς", ο οποίος προωθεί τον χυμό σέλερι ως θεραπεία για παθήσεις όπως η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ινομυαλγία και η νόσος του Lyme.

Σύμφωνα με τον William, ο χυμός σέλερι περιέχει μοναδικά φυτοχημικά συστατικά που μπορούν να αποτοξινώσουν το σώμα, να μειώσουν τη φλεγμονή και να βελτιώσουν την πέψη.

Ισχυρίζεται επίσης ότι ο χυμός σέλερι μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας και να βελτιώσει τη διάθεση.

Πολλοί άνθρωποι έχουν υιοθετήσει αυτή τη νέα τάση, πίνοντας καθημερινά χυμό σέλερι με την ελπίδα να βελτιώσουν την υγεία τους.

Ποια όμως είναι η αλήθεια;

Ενώ το σέλερι είναι όντως ένα θρεπτικό λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, η επιστημονική τεκμηρίωση για τα οφέλη του χυμού σέλερι ως θεραπείας για συγκεκριμένες ασθένειες είναι ελάχιστη.

Πολλές από τις θεραπείες που προτείνει ο William βασίζονται σε ανεκδοτες μαρτυρίες και προσωπικές πεποιθήσεις, και όχι σε έρευνες και κλινικές μελέτες.

Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση χυμού σέλερι μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως πεπτικά προβλήματα, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα και αλλεργικές αντιδράσεις.

Συνεπώς, πριν εντάξετε τον χυμό σέλερι στη διατροφή σας, είναι σημαντικό:Να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ειδικά εάν πάσχετε από κάποια χρόνια πάθηση ή λαμβάνετε φάρμακα.
Να καταναλώνετε χυμό σέλερι με μέτρο, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
Να είστε κριτικοί απέναντι σε ισχυρισμούς που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η υγεία είναι πολύπλοκη και δεν υπάρχει μια απλή λύση για όλα τα προβλήματα.

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που περιλαμβάνει ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση και επαρκή ύπνο, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να διατηρήσετε την υγεία σας και να προλάβετε ασθένειες.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram