Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Νέα ελπίδα για την νόσο Αλτσχάιμερ: Φάρμακο φέρνει σταθερότητα και βελτιώνει την ποιότητα ζωής!

Σημαντικά νέα έρχονται για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς νέα φάρμακα δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, φέρνοντας ελπίδα για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Ένα από αυτά τα φάρμακα, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο δοκιμών, φέρει την υπόσχεση να σταθεροποιήσει την ασθένεια σε ασθενείς που φέρουν το γονίδιο κινδύνου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ, κα. Μάγδα Τσολάκη, το φάρμακο αυτό έχει δείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές, επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου και επιτρέποντας στους ασθενείς να διατηρούν την αυτονομία τους και να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες, όπως ψώνια, καθαριότητα, διαχείριση οικονομικών και λήψη φαρμάκων.

Η έγκριση του φαρμάκου από τον FDA και την ΕΜΑ αναμένεται εντός του 2025, φέρνοντας μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ. Βρετανικές πηγές, όπως το Alzheimer's Research UK, μιλούν για "νέα εποχή" όπου η ασθένεια θα μπορούσε να γίνει θεραπεύσιμη, συγκρίσιμη με χρόνιες ασθένειες όπως το άσθμα και ο διαβήτης.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών, που περιλάμβαναν σχεδόν 1.800 άτομα σε πρώιμο στάδιο της νόσου, έδειξαν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών που έλαβαν το πραγματικό φάρμακο σε σχέση με εκείνους που έλαβαν placebo.

Πέρα από τα φάρμακα, η κα. Τσολάκη υπογραμμίζει τη σημασία της φροντίδας στο σπίτι για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. "Όσο πιο καλά φροντίζεται ένας ασθενής στο σπίτι του, τόσο περισσότερα χρόνια μπορεί να ζήσει", τονίζει.

Η πρόοδος που επιτυγχάνεται στην έρευνα για την νόσο Αλτσχάιμερ φέρνει αισιοδοξία για το μέλλον. Νέα φάρμακα και θεραπείες δίνουν ελπίδα για την αντιμετώπιση της νόσου, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών και δίνοντας πολύτιμο χρόνο στις οικογένειές τους.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram