Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ο Χορός του Ύπνου - ΑΥΤΟ λέει η στάση του ύπνου σας για την υγεία σας !

 


Ο χορός του ύπνου: Στάσεις, επιστήμη και ονειρικό ταξίδι

Στο αιώνιο θέατρο του ύπνου, κάθε σώμα σκηνοθετεί μια μοναδική παράσταση. Κάποιοι ξαπλώνουν ανάσκελα, σα να προσφέρουν το στήθος τους στο άγγιγμα της νύχτας. Άλλοι στρέφονται στο πλάι, αγκαλιάζοντας το μαξιλάρι σα σύντροφο ονείρων. Και κάποιοι τολμούν την βουτιά μπρούμυτα, χαμένοι σε άγνωστες θάλασσες ονείρων.

Η σκηνή του ύπνου

Για κάθε στάση, μια ιστορία. Για κάθε στροφή, μια επιστήμη.

Ανάσκελα: Η στάση της βασιλικής ευθυγράμμισης. Η σπονδυλική στήλη χαλαρώνει, νιώθοντας την αγκαλιά του στρώματος. Ο αυχένας ανασαίνει ελεύθερος, απαλλαγμένος από το βάρος του κεφαλιού. Το δέρμα, άθικτο από την τυραννία της πίεσης, ανθίζει στην ομορφιά του ύπνου. Μία μόνο σκιά: το ροχαλητό, σα δράκος που ξυπνάει στην άψυχη νύχτα.

Πλάγια: Η αγκαλιά του ύπνου. Η σπονδυλική στήλη λικνίζεται σε μια ζεστή ασύμμετρη αιώρηση. Η καρδιά χτυπάει ασταμάτητα, στέλνοντας κύματα ζωής σε όλο το σώμα. Μία πλευρά αγγίζει το στρώμα, σα να ψιθυρίζει μυστικά στον άγνωστο θεό του ύπνου. Πόνος στα χέρια, πίεση στο στομάχι, ροχαλητό σα σπασμένο τραγούδι. Όμως, η κυκλοφορία του αίματος χορεύει χαρούμενη, διώχνοντας τις σκιές της νύχτας.

Μπρούμυτα: Η στάση της υποταγής. Η σπονδυλική στήλη σκύβει, πνιγμένη στο βάρος του κεφαλιού. Ο αυχένας γκρεμίζεται, σα να λυγίζει κάτω από το άγγιγμα ενός αόρατου χεριού. Η αναπνοή δυσκολεύεται, φυλακισμένη στο σφιχτό στήθος. Μία στάση γεμάτη πόνο, άβολη σα θηλιά στον λαιμό. Όμως, το ροχαλητό σωπαίνει, νικημένο από την πίεση.


Μελέτες ψάχνουν, μετρούν, καταγράφουν. Ο ύπνος γίνεται πεδίο μάχης, όπου οι στάσεις συγκρούονται για την κυριαρχία.

  • Πλάγια: Νικήτρια στην κατηγορία "Υγεία". Η σπονδυλική στήλη ευθυγραμμίζεται, η πίεση μοιράζεται, η καρδιά χτυπάει χαρούμενη.
  • Ανάσκελα: Βασιλιάς στην κατηγορία "Δέρμα". Το πρόσωπο χαλαρώνει, οι ρυτίδες υποχωρούν, η ομορφιά ανθίζει.
  • Μπρούμυτα: Ηττημένη στην κατηγορία "Άνεση". Πόνος, δυσφορία, ασφυξία συνθέτουν ένα άβολο όνειρο.


Συμπέρασμα

Κάθε στάση έχει τα δικά της μυστικά, τα δικά της δώρα. Η επιλογή είναι δική σας, σα σκηνοθέτης του δικού σας ονείρου. 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram