Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Γατόχορτο: Το "μαγικό" Βότανο που αιχμαλωτίζει τις Γάτες

Στα δροσερά δάση, στις εύφορες πλαγιές, φυτρώνει ένα αρωματικό βότανο με μαγικές ιδιότητες. 

Το γατόχορτο, γνωστό και ως μαγιοβότανο, γαεόφιλον ή Nepeta Cataria, ασκεί ακαταμάχητη γοητεία στις γάτες, ξυπνώντας παιχνιδιάρικη διάθεση και αστείρευτη ενέργεια.

Αυτό το θαυματουργό φυτό, με τα λευκά άνθη και τα οδοντωτά φύλλα, μοιάζει με μέντα και ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών. Η γήινη ευωδιά του αγγίζει τις αισθήσεις των γατών, πυροδοτώντας μια χημική αντίδραση στον εγκέφαλό τους. Το αιθέριο έλαιο nepetalactone, που περιέχεται στο γατόχορτο, μιμείται φερομόνες και ορμόνες, ξυπνώντας έντονα συναισθήματα στις γούνινες φίλες μας.

Για κάποιες γάτες, η επίδραση του γατόχορτου αγγίζει τα όρια της ευφορίας. Ξεκινούν να τρίβονται με μανία πάνω στο φυτό, να κυλιούνται στο χώμα, να πηδούν με ενθουσιασμό και να εκπέμπουν παιχνιδιάρικα νιαουρίσματα. Άλλες γάτες γίνονται πιο ήρεμες και χαλαρές, απολαμβάνοντας μια αίσθηση γαλήνης και γαλήνης. Η αντίδραση κάθε γάτας είναι μοναδική, όντας άμεσα συνδεδεμένη με την ιδιοσυγκρασία και την ευαισθησία της.

Η μαγεία του γατόχορτου δεν περιορίζεται μόνο στην ψυχαγωγία. Το βότανο αυτό φέρει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων για τις γάτες. Βοηθά στην πέψη, καταπραΰνει το στομαχικό έλκος, διώχνει τα παράσιτα και ανακουφίζει από το άγχος και την πλήξη.

Είτε θέλετε να χαρίσετε στις γούνινες φίλες σας στιγμές ξέφρενης διασκέδασης, είτε να τις βοηθήσετε να χαλαρώσουν και να νιώσουν άνεση, το γατόχορτο αποτελεί μια φυσική και ασφαλή επιλογή. Αρκεί μια μικρή ποσότητα για να ξεδιπλωθούν οι μαγικές του ιδιότητες, αφήνοντας τις γάτες σας γοητευμένες και μαγεμένες.

Πηγές:

https://en.wikipedia.org/wiki/Catnip
https://www.petfinder.com/member/us/pa/springfield/catnip-pa528/
https://www.thesprucepets.com/

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram