Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

VEGAN Ζελέ πορτοκάλι με 3 υλικά : Eτοιμάζεται σε μόλις 5 λεπτά





Ένα επιδόρπιο τόσο απλό και εύκολο, αλλά πραγματικό αρωματικό αριστούργημα, που ετοιμάζεται μόνο με 3 υλικά, σε μόλις 5 λεπτά.

Θα πρέπει βέβαια να περιμένετε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο, για να πήξει καλά και να μπορέσετε να το απολαύσετε.

Μια νέα μελέτη φέρνει στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο 100% φυσικός χυμός πορτοκάλι έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες στους ενηλίκους.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 500 ml φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού (κατά προτίμηση από βιολογικά πορτοκάλια)
  • 50 γραμμάρια άμυλο καλαμποκιού
  • 70 γραμμάρια γλυκαντικό (ζάχαρη ,στέβια κλπ κλπ) (η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια) και καθόλου μόνο με την φυσική γεύση !


«Γνωρίζουμε ότι ο 100% φυσικός χυμός πορτοκάλι περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, καθώς και ωφέλιμες βιοενεργές ενώσεις που έχουν την προοπτική να μειώσουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες. Η επανεξέταση αυτή μάς λέει ότι κάποιες μελέτες βρίσκουν οφέλη στον 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα και μεγαλύτερες, καλά σχεδιασμένες μελέτες για να φτάσουμε σε πιο οριστικά συμπεράσματα», εξηγεί ο Gail Rampersaud, διατροφολόγος στο Τμήμα Εσπεριδοειδών της Florida.


Εκτέλεση

1.Στύψτε και φιλτράρετε το ζουμί από ακατέργαστα και βιολογικά κατά προτίμηση, πορτοκάλια, μετρήστε το ώστε να είναι 500 ml και βάλτε το σε μια κατσαρόλα.

2.Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ξεκινήστε να ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να διαλυθούν όλοι οι σβώλοι. Αφήστε το μίγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.

3.Όταν αποκτήσει μια πολύ κρεμώδη σύσταση, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράστε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε φόρμα, που έχετε βρέξει με λίγο νερό.

4.Καλύψτε την επιφάνειά τους με πλαστική μεμβράνη που θα εφαρμόζει κολλητά πάνω τους, για την αποφυγή δημιουργίας κρούστας και αφήστε τα να κρυώσουν πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

5.Για να τα σερβίρετε, περάστε τη λάμα ενός μαχαιριού περιμετρικά γύρω από τις άκρες τους, για να ξεκολλήσουν από τα φορμάκια, αναποδογυρίστε τα σε μια πιατέλα και σερβίρετέ τα με φύλλα δυόσμου, κομματάκια πορτοκαλιού φρουί γλασέ, ξύσμα ή όπως αλλιώς επιθυμείτε!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΩ