Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μοσχαράκι Stroganoff : Η κλασική ρωσική συνταγή με πλούσια γεύση και αρώματα

Το μοσχάρι Stroganoff είναι ένα κλασικό ρωσικό πιάτο που αποτελείται από σοταρισμένες λωρίδες βοδινού κρέατος που μαγειρεύονται σε μια σάλτσα με σμετάνα (ξινή κρέμα), κρεμμύδια και μανιτάρια. Η συνταγή επινοήθηκε από τον Γάλλο σεφ του κόμη Στρόγκανοφ, στα μέσα του 19ου αιώνα, και γρήγορα έγινε δημοφιλής σε όλη τη Ρωσία και αργότερα σε όλο τον κόσμο.

Υλικά

  • 600 γραμμάρια μοσχάρι φιλέτο ή μοσχάρι κόντρα, χωρίς κόκαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές (40 γραμμάρια) βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 φλιτζάνια (500ml) ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2/3 (150ml) φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση


Εκτέλεση

Χτυπήστε ελαφρά το μοσχαρίσιο κομμάτι με ένα σφυράκι ή έναν πλάστη, μέχρι να λεπτύνει και να ανοίξει σε πάχος περίπου 0,75 εκατοστών. Κόψτε το σε λωρίδες πάχους 1,5 εκατοστού και πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι.
Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη μισή ποσότητα του μοσχαριού και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα του μοσχαριού.
Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατέψτε για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τον ζωμό βοδινού και τη μουστάρδα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5-7 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προσθέστε το μοσχάρι και ανακατέψτε απαλά, μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί το μοσχάρι.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Καλή Απόλαυση

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram