Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ποια θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, είναι σημαντικό να φροντίσουμε για την υγεία μας, ιδιαίτερα για την υγεία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την προστασία του οργανισμού από ιούς, βακτήρια και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. Για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για το ανοσοποιητικό σύστημα. Παίζει ρόλο στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι τα κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Η βιταμίνη C βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, όπως τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο, οι πιπεριές και οι φράουλες.

Βιταμίνη D


Η βιταμίνη D παράγεται από τον οργανισμό όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο. Είναι επίσης διαθέσιμη σε ορισμένα τρόφιμα, όπως τα λιπαρά ψάρια, τα μανιτάρια και τα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η βιταμίνη D βοηθά στην ενίσχυση της λειτουργίας των λευκών αιμοσφαιρίων και στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα ιχνοστοιχείο που είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθά στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και στην ενίσχυση της δράσης τους. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα θαλασσινά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.

Βιταμίνες Β6 και Ε

Οι βιταμίνες Β6 και Ε είναι επίσης σημαντικές για το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη Β6 βοηθά στην παραγωγή αντισωμάτων, τα οποία είναι πρωτεΐνες που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση, η οποία βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.


Για να διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε καλή κατάσταση, είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει ποικιλία φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, άπαχων πηγών πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών. Εάν η διατροφή μας δεν είναι επαρκής, μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε τα θρεπτικά συστατικά που λείπουν με διατροφικά συμπληρώματα.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram