Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Οι 5 Διατροφικές Παγίδες που Σαμποτάρουν την Απώλεια Βάρους

Η απώλεια βάρους είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, η οποία απαιτεί χρόνο, υπομονή και αφοσίωση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συνηθισμένες διατροφικές παγίδες που μπορεί να σαμποτάρουν την προσπάθειά μας, ακόμη και αν έχουμε τις καλύτερες προθέσεις.

Νομίζετε ότι καίτε πολλές θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης

Η εφίδρωση είναι ένας καλός δείκτης για την ένταση της άσκησης, αλλά δεν είναι ακριβής δείκτης για τις θερμίδες που καίμε. Για παράδειγμα, ένα γρήγορο περπάτημα 15 λεπτών καίει περίπου 100 θερμίδες, ενώ μια χαλαρή βόλτα 30 λεπτών καίει περίπου τον ίδιο αριθμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι υπερεκτιμούν τις θερμίδες που καίνε λόγω της σωματικής δραστηριότητας και υποτιμούν τις θερμίδες που παίρνουν από το φαγητό. Για να υπολογίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις θερμίδες που καίτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μετρητή θερμίδων ή να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο.

Μπερδεύετε τις υγιεινές τροφές με τις τροφές λίγων θερμίδων


Το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για απώλεια βάρους είναι να αντικαταστήσετε τις τροφές με κενές θερμίδες, δηλαδή τροφές με πολλές θερμίδες αλλά καθόλου θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, δεν είναι αρκετό να επιλέγουμε μόνο υγιεινές τροφές. Για παράδειγμα, το ελαιόλαδο είναι πιο υγιεινό από το βούτυρο, αλλά και τα δύο έχουν περίπου τις ίδιες θερμίδες. Για να χάσουμε βάρος, πρέπει να προσέχουμε και τις θερμίδες που παίρνουμε από τις υγιεινές τροφές.

Τρώτε πολύ συχνά

Η θεωρία των τακτικών γευμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας συχνά προκαλεί τους ανθρώπους να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες. Για τους υγιείς ανθρώπους, η κατανάλωση τριών γευμάτων την ημέρα είναι αρκετή για τη διατήρηση της σταθερότητας του μεταβολισμού. Τα σνακ είναι προαιρετικά, αλλά όχι απαραίτητα. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα σνακ ή να τα περιορίσετε σε υγιεινές επιλογές, όπως φρούτα, λαχανικά ή ξηρούς καρπούς.

Μεγάλες μερίδες υγιεινών τροφών

Συχνά τρώμε μεγάλες μερίδες υγιεινών τροφών επειδή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, ακόμα και οι υγιεινές τροφές μπορεί να είναι υψηλές σε θερμίδες. Για παράδειγμα, μια χούφτα αμύγδαλα δίνουν περίπου 150 θερμίδες, ενώ μόλις μισό αβοκάντο έχει περίπου 160 θερμίδες. Για να χάσουμε βάρος, είναι σημαντικό να περιορίζουμε τις μερίδες μας, ακόμη και από τις υγιεινές τροφές.

Τρώτε για να... ξεχάσετε


Η συναισθηματική υπερφαγία είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που μπορεί να δυσκολέψει την απώλεια βάρους. Όταν τρώμε για λόγους που δεν σχετίζονται με την πείνα μας, είναι πιο πιθανό να καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε. Για να αντιμετωπίσουμε τη συναισθηματική υπερφαγία, είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τις αιτίες που μας προκαλούν άγχος ή στρες και να βρούμε υγιείς τρόπους για να τα διαχειριζόμαστε.

 ©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram