Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πως να Φτιάξω Βάμμα από Κράταιγο !

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Αυτό ο υπέροχος καρπός είναι ο κράταιγος μαζεύεται τέλη καλοκαιριού μέχρι τέλη φθινοπώρου και μπορείς να το πιεις σαν αφέψημα η να φτιάξεις βάμμα.

Ήταν γνωστός κατά το Μεσαίωνα ως σύμβολο της ελπίδας και εχορηγείτο για πολλές ασθένειες. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για διαταραχές της καρδιάς και του κυκλοφορικού και ιδιαίτερα για τη στηθάγχη.

Ο κράταιγος είναι αποτελεσματικός 

  • στην αύξηση της δύναμης των συσπάσεων της καρδιάς,
  • στην αύξηση της ροής του αίματος 
  • στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Ως βάμμα το χρησιμοποιούν στην εναλλακτική ιατρική ως τονωτικό του κυκλοφορικού συστήματος.


Το βάμμα απορροφάται άμεσα από το κυκλοφορικό μας σύστημα από ότι η κάψουλες. 


ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Ισχυρό καρδιοτονωτικο, ισορροπεί την καρδιακή λειτουργία (ταχυπαλμια, υπέρταση υπόταση, νευρικότητα αρρυθμία)ήπιο ηρεμιστικό, αγχολυτικό μείωση τις χοληστερίνης αυξάνει τη έκκριση χολής  
    ΣΥΝΤΑΓΗ
  • Χρησιμοποιώ τη συνταγή με τσίπουρο γραπα χωρίς γλυκάνισο, το θεωρό πιο ασφαλές από ότι να προμηθευτώ το καθαρό οινόπνευμα που το θεωρώ χημικό παρασκεύασμα. Με αναλογία 1:2 δηλαδή ένα μέρος καρπό με δύο μέρη αλκοόλ.
  • Το αποθηκεύω για δύο μήνες για να τραβήξει όλες τις φαρμακευτικές ουσίες του καρπού και μετά το σουρώνω και το αποθηκεύω σε σκούρα μπουκαλάκια

Κράταιγος: Παρενέργειες

Αν και γενικά ο κράταιγος θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες για βραχυπρόθεσμη λήψη (έως 16 εβδομάδες), είναι πιθανό σε κάποιους να προκαλέσει αίσθημα ναυτίας, ζαλάδα, κούραση, στομαχικές διαταραχές, αϋπνία, αύξηση παλμών, πονοκέφαλο, εφίδρωση ή άλλα προβλήματα. Η λήψη του στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό θα πρέπει να αποφεύγεται.

Είναι επίσης πολύ πιθανό να αλληλεπιδράσει με πολλά φάρμακα για καρδιαγγειακές παθήσεις, γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ προσοχή και συνεννόηση με τον γιατρό που σας παρακολουθεί. Για παράδειγμα, ενδεχομένως η λήψη του να μειώσει την αρτηριακή πίεση, γι’ αυτό αν ληφθεί παράλληλα με αγωγή για υπέρταση, είναι πιθανό η πίεση να πέσει πολύ χαμηλά και να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Άλλες φορές πάλι, έχει παρατηρηθεί πως ο κράταιγος μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος. Εάν συνδυαστεί με φάρμακα που έχουν την ίδια ιδιότητα αυξάνεται η πιθανότητα ζάλης.


Χρειάζεται επίσης πολύ προσοχή εάν προγραμματίζουμε κάποιο χειρουργείο, καθώς ο κράταιγος υπάρχει πιθανότητα να μειώσει την πήξη του αίματος και να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας κατά τη διάρκεια ή μετά την επέμβαση. Έτσι, προτείνεται να σταματάει η λήψη του τουλάχιστον δυο εβδομάδες πριν κάποιο προγραμματισμένο χειρουργείο.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πληροφορίες είναι καθαρά ενημερωτικές για οποιαδήποτε δοκιμή ρωτήστε πρώτα τον ομοιοπαθητικο σας ιδιαιτέρως άμα ακολουθήτε κάποια αγωγή.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram


#κράταιγος #καρπός