Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φυσικές Θεραπείες για να ρίξετε την Πίεση χωρίς Φάρμακα !

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από υπέρταση, ένα κοινό πρόβλημα που συχνά παραμένει κρυφό μέχρι να επιδεινωθεί και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι συνηθέστερες ενδείξεις υπέρτασης περιλαμβάνουν αυξημένη αϋπνία, πόνο, κράμπες στα πόδια, ζαλάδα και ανομοιομορφίες στη λειτουργία της καρδιάς.

Αν συγκαταλέγεστε στα άτομα με υπέρταση και η αρτηριακή σας πίεση υπερβαίνει τις τιμές 140/90 mmHg, είναι σκόπιμο να εξετάσετε πρώτα τη δυνατότητα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης και να δοκιμάσετε αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες. 

Οι παρακάτω τρόποι μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας σας και στην αποφυγή των πιθανών αρνητικών επιπτώσεων των φαρμάκων:

  • Σκόρδο: Το σκόρδο είναι μια εξαιρετικά υγιεινή τροφή που περιέχει θειούχες ενώσεις, οι οποίες μπορούν να ρυθμίσουν αποτελεσματικά τη χοληστερόλη και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτές οι ενώσεις επιδρούν επίσης θετικά στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου. 

Η κατανάλωση δύο φρέσκων σκελιδών σκόρδου καθημερινά είναι συνιστώμενη.

  • Χυμός λεμονιού: Τα λεμόνια παρέχουν υγρασία στο σώμα, χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, παρέχουν βιταμίνες και προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία. Ο χυμός από ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό, που πίνεται κάθε πρωί κενό στομάχι, αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο προσέγγισης.
  • Μπανάνες: Οι μπανάνες περιέχουν αξιόλογες ποσότητες καλίου, το οποίο βοηθά στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και μειώνει τα επίπεδα νατρίου στο σώμα. Η κατανάλωση δύο μπανανών καθημερινά συνίσταται.
  • Μηλόξιδο και μαγειρική σόδα: Το μηλόξιδο περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ένα μίγμα από μηλόξιδο και μαγειρική σόδα, που καταναλώνεται δύο φορές την ημέρα, μπορεί να είναι ωφέλιμο.


Επιπλέον, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τις εξής συμβουλές:

  • Προτιμήστε υγιεινή διατροφή, αποφεύγοντας επεξεργασμένα τρόφιμα.
  • Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού.
  • Περιορίστε την κατανάλωση καφεΐνης.
  • Κόψτε το κάπνισμα.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Είστε φυσικά ενεργοί και εκτελέστε τακτική άσκηση.


Αυτές οι συστάσεις μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στον έλεγχο της υπέρτασης και τη βελτίωση της συνολικής σας υγείας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram