Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Εναλλακτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Η μαγειρική σόδα, γνωστή και ως υδρογονοθειϊκό νάτριο ή ανθρακική σόδα, είναι μια χημική ένωση με τον χημικό τύπο NaHCO3. Είναι μια λευκή, κρυσταλλική σκόνη με αλκαλικές ιδιότητες.

Η σόδα δεν χρησιμεύει μόνο σαν χωνευτικό, αλλά μπορεί να τη χρησιμοποιήσετε για να καλμάρετε ερεθισμούς του δέρματος, τσουξίματα στα μάτια και μυϊκές κράμπες.

Για το στομάχι: μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα με μισό ποτήρι νερό ή χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού μπορεί να καταπολεμήσει την οξύτητα και τις καούρες χωρίς να επηρεάσει την πέψη.

Κλύσμα για τα μάτια: το συχνό ξέπλυμα με νερό και σόδα μπορεί να βοηθήσει στον ερεθισμό των βλεφάρων και την επιπεφυκίτιδα. Λειτουργεί επίσης ως αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό μέσο. Η σόδα μπορεί να αποτελέσει λύση για τους μαστοειδείς όγκους των βλεφάρων.

Καταπολεμά την τερηδόνα και λευκαίνει τα δόντια: Το πλύσιμο με νερό και σόδα (1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε 2 φλιτζάνια νερό) μπορεί να καταπολεμήσει τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα. Κάνει τα δόντια πιο δυνατά και υγιή και καταπολεμά την ουλίτιδα. Πλύνετε τα δόντια σας μόνο με σόδα μία φορά την εβδομάδα και τα δόντια σας θα είναι πιο λευκά.

Αναζωογονήστε την αναπνοή σας: προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα σε μισό ποτήρι νερό, πλύνετε το στόμα σας, φτύστε και ξεπλύνετε. Η οσμή εξουδετερώνεται αντί να καλύπτεται.

Για τις ευαίσθητες περιοχές: η σόδα έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Η σόδα έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Αποτρέπει τη μόλυνση. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε μια μικρή κολπική μόλυνση ή αν χρησιμοποιείτε ταμπόν.

Για μυϊκούς πόνους και κράμπες: ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό είναι αρκετό για ανακούφιση.

Για τα κουρασμένα πόδια: κάντε ποδόλουτρο σε χλιαρό νερό με σόδα. Διαλύστε τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μουλιάστε τα πόδια. Τρίψτε απαλά. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σπα για τα πονεμένα πόδια!

Για μυκητιασικές λοιμώξεις Για μυκητιασικές λοιμώξεις ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, φουσκάλες και φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων, διαλύστε μαγειρική σόδα σε νερό και κάντε ποδόλουτρο ή εφαρμόστε αλοιφή στο σημείο του τσιμπήματος.

Ως αποσμητικό Ως αποσμητικό και μυκητοκτόνο, μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας μπορεί να ταμποναριστεί κάτω από τις μασχάλες για να εξουδετερώσει τις οσμές.

Απολέπιση ποδιών Διαλύστε τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Μουλιάστε και στη συνέχεια τρίψτε με μια ελαφρόπετρα.

Εφαρμόστε μαγειρική σόδα σε μια βούρτσα για να καθαρίσετε τα νύχια και να αφαιρέσετε τον αποχρωματισμό από το παλιό βερνίκι νυχιών. Παράλληλα, μαλακώνει τα "πετσάκια".

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

   pic bing.com/images