Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φλατ κοιλιά σε χρόνο ρεκόρ γιατί το καλοκαίρι πλησιάζει

Αν ψάχνεις τον καλύτερο και γρηγορότερο τρόπο να αποκτήσεις φλατ κοιλιά, εδώ θα βρεις όλα τα μυστικά. Ακόμη κι αν δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο και δίαιτες, υπάρχουν έξυπνα μυστικά όχι μόνο για να μειώσεις το φούσκωμα, αλλά και να κάψεις λίπος, απλά αλλάζοντας λίγο τις διατροφικές σου συνήθειες και ακολουθώντας αυτά τα 6 μυστικά:

Go green: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ο Νο.1 σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα αφού καλυτερεύουν το μεταβολισμό σου, βοηθάνε στην καύση λίπους και θερμίδων, μειώνουν το φούσκωμα και δε σε επιβαρύνουν με έξτρα θερμίδες και λιπαρά. Φρόντισε να τρως 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά (που σημαίνει σε κάθε σου γεύμα), είτε ολόκληρα, είτε σε smoothies, είτε σε σούπες, είτε σε σαλάτες, είτε σε κάθε αγαπημένο σου γεύμα. Το βασικό είναι να θυμάσαι στη διάρκεια του γεύματος να ξεκινάς με τη σαλάτα και ώστε να σιγουρευτείς πως και θα πάρεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι και θα αποφύγεις τις πολλές περιττές θερμίδες.

Ενυδάτωσε τον εαυτό σου: Αν θες λεπτή μεσούλα χωρίς πιασιματάκια, η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σου είναι βασική κι αυτό γιατί αν δεν βοηθάς το σώμα σου να διώξει τις τοξίνες που συσορεύονται, επιβραδύνεις άθελά σου το μεταβολισμό και τις καύσεις. Βασικοί σύμμαχοί σου: το πράσινο τσάι (όλη μέρα)και το ζεστό νερό με μερικές σταγόνες λεμονιού (ένα το πρωί με άδειο στομάχι, ένα στη διάρκεια της ημέρας και ένα λίγο πριν κοιμηθείς). Είναι αντιοξειδωτικά, ενισχύουν τις καύσεις και μειώνουν δραστικά το πρήξιμο.

Πες ναι σε μια mini detox νηστεία: Είτε τηρείς τις παραδόσεις είτε όχι, η νηστεία είναι μια εξαιρετική μέθοδος αποτοξίνωσης του οργανισμού σου και καλό είναι να την ακολουθείς για μικρά χρονικά διαστήματα. Αν σου είναι δύσκολο να κόψεις πλήρως το κρέας, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το κόκκινο κρέας με το λευκό (κοτόπουλό και ψάρι) συνδυάζοντας το με πολλά λαχανικά και θα δεις που σε χρόνο ρεκόρ το σώμα σου θα μεταμορφωθεί.

Ένας λόγος ακόμη να λατρέψεις το γιαούρτι: Φέρε εκείνο το κεσεδάκι με το γιαούρτι μπροστά μπροστά στο ψυγείο σου (γιατί σίγουρα το ‘χεις καταχωνιασμένο κάπου στο βάθος και κοντεύει να λήξει) και ο λόγος είναι απλός: Το γιαούρτι είναι ένα από τα καλύτερα σνακ για φλατ κοιλιά! Απέφυγε τα επιδόρπια γιαουρτιού, που είναι γεμάτα βελτιωτικά και συντηρητικά και προτίμησε να φτιάξεις το δικό σου επιδόρπιο προσθέτοντας στο γιαουρτάκι σου κομματάκια μήλο (ή κάποιο φρούτο της επιλογής σου), κανέλα και αν θες βρώμη και θα έχεις ένα γευστικό και χορταστικό σνακ με ελάχιστες θερμίδες.Εκτός αυτού οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι τόσοι πολλοί που δεν θα βαρεθείς στιγμή!

Παίξε με τροφές που επιταχύνουν τις καύσεις θερμίδων: Από το πικάντικο τσίλι, το πιπέρι καγιέν και τον καφέ μέχρι τους σπόρους chia,τα βραζιλιάνικα φυστίκια και την μαύρη σοκολάτα και από τα από τα προϊόντα ολικής άλεσης και τα τα ψάρια πλούσια σε Ω3 λιπαρά μέχρι το grapefruit, το σέλινο και το αβοκάντομ, έχεις πολλούς «καυστικούς» άσσους στο μανίκι σου για να κερδίσεις το στοίχημα της επίπεδης κοιλίτσα. Αξιοποίησέ τους όλους!

Μην αποφεύγεις τους υδατάνθρακες, απλά κατανάλωσέ τους έξυπνα: Είναι μεγάλο λάθος να αποφύγεις πλήρως την κατανάλωση υδατανθράκων στην προσπάθειά σου να χάσεις κιλά, γιατί οι υδατάνθρακες όχι μόνο σε γεμίζουν ενέργεια, αλλά βοηθάνε και στη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους. Το κλειδί είναι στους υδατάνθρακες που βρίσκονται στα τρόφιμα ολικής άλεσης. 

Κατανάλωσέ τα άφοβα. Η σιλουέτα σου και η (φλατ) κοιλίτσα σου θα σε ευγνωμονούν!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram