Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Astragalus membranaceus : Αναβαθμίζει την ανοσολογική λειτουργία, καταπολεμώντας τη Φλεγμονή και βοηθώντας στη Θεραπεία του Καρκίνου

"Το Astragalus membranaceus, επίσης γνωστό ως ρίζα milkvetch και Huang Qi, είναι ένα φυτό που απαντάται στην Κίνα και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες. 

Ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών και είναι γνωστό για την ικανότητά του να υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, να αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή, και να μειώνει το στρες και την κόπωση.

Το Astragalus περιέχει μια ποικιλία ενεργών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων των σαπονιδίων, φλαβονοειδών και πολυσακχαριδίων, που πιστεύεται ότι ευθύνονται για τα οφέλη του για την υγεία. Τα σαπονίδια είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, ενώ οι φλαβονοειδείς είναι ισχυροί αντιοξειδωτικοί που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Τα πολυσακχαρίτες είναι περίπλοκες υδατάνθρακες που πιστεύεται ότι διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η έρευνα έχει δείξει ότι το Astragalus μπορεί να είναι χρήσιμο στη θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων αναπνευστικών λοιμώξεων, καρδιακής νόσου και καρκίνου.Οι υγειονομικές επιδράσεις του Astragalus membranaceus περιλαμβάνουν την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, τη βελτίωση της ενέργειας και της αντοχής, καθώς και τη μείωση του στρες και της κόπωσης. Επιπλέον, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

"Το Astragalus membranaceus είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το Astragalus membranaceus έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να είναι χρήσιμο στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Phytotherapy Research, ερευνητές εξέτασαν τη δράση του Astragalus membranaceus στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα. Η μελέτη περιλάμβανε 60 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, οι οποίοι χρησιμοποίησαν είτε Astragalus membranaceus είτε φάρμακο χημειοθεραπείας για έξι μήνες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που χρησιμοποίησαν Astragalus membranaceus είχαν μικρότερη πρόοδο του καρκίνου και λιγότερες παρενέργειες από τη χημειοθεραπεία συγκριτικά με τους ασθενείς που χρησιμοποίησαν μόνο φάρμακο χημειοθεραπείας. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι το Astragalus membranaceus μπορεί να είναι χρήσιμο στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας."

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Astragalus membranaceus περιλαμβάνουν: 

  • Βελτίωση της ανοσολογικής λειτουργίας
  • Αντιφλεγμονώδης δράση
  • Αντιοξειδωτική δράση
  • Αντικαρκινική δράση
  • Βοήθεια στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα
  • Μείωση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας 
  • Οι παρενέργειες του Astragalus membranaceus είναι συνήθως ελάχιστες και μετρίου βαθμού. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αναφέρουν αλλεργικές αντιδράσεις ή ενοχλήσεις στο στομάχι. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε να παίρνετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τυχόν αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή υπάρχουσες παθήσεις.

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram