Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τα φρούτα που "μειώνουν" τα επίπεδα χοληστερόλης.

 


Αυτά τα φρούτα μπορούν όχι μόνο να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης, αλλά και να βελτιώσουν τη γενική υγεία.

1. Το αβοκάντο είναι κάτι περισσότερο από ένα γευστικό φρούτο


Η κατανάλωση μισού αβοκάντο την ημέρα είναι αρκετή. Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, αυτό θα αλλάξει τα επίπεδα χοληστερόλης σας σε περίπου ένα μήνα

Τα αβοκάντο είναι μια υγιεινή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

«Αυτό είναι θετικό γιατί η πρόσληψη επιπλέον θερμίδων από το αβοκάντο δεν επηρεάζει το σωματικό βάρος ή το κοιλιακό λίπος και μειώνει ελαφρώς τη συνολική και την LDL χοληστερόλη».

Συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Αυτά τα λίπη μετατρέπονται (δεν αποθηκεύονται) σε ενέργεια. Μειώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο σώμα μας. Βοηθούν επίσης στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Μια άλλη σημαντική πληροφορία αφορά τη νιασίνη.

Η νιασίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Β3, συμβάλλει στην εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης. Τα αβοκάντο δεν είναι τα μόνα τρόφιμα με αυτή την ιδιότητα. Περιλαμβάνουν τα σπαράγγια, τα μπιζέλια, τις πατάτες, τα μανιτάρια, τις αγκινάρες και τα φασόλια. Όλες αυτές οι τροφές βοηθούν στην παροχή βιταμίνης Β3 στον οργανισμό σας.


2. Ροζ γκρέιπφρουτ


Αν μπορείτε να φάτε ροζ γκρέιπφρουτ, κάντε το.

Ο λόγος είναι ότι λίγα φρούτα έχουν τόσο αποτελεσματική επίδραση στην κακή χοληστερόλη.
Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να συνεχίσετε να το τρώτε για να δείτε αποτελέσματα. Προσπαθήστε να τρώτε μισό γκρέιπφρουτ με το πρωινό σας γεύμα κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε επίσης ότι είναι βιολογικής καλλιέργειας.

 το γκρέιπφρουτ διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, φυτικές ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως β-καροτένιο, λυκοπένιο και φλαβονοειδή, ενώ προσφέρει και σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.


Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, το γκρέιπφρουτ είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό. Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να ελέγξουν τα επίπεδα χοληστερόλης τους με φάρμακα μπορούν να τα μειώσουν τρώγοντας γκρέιπφρουτ.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτού του φρούτου είναι εξαιρετικές. Οι καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες θα βοηθήσουν σίγουρα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Να θυμάστε ότι το γκρέιπφρουτ μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα. Συνιστάται να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας σχετικά με αυτό.

3. Χυμό πορτοκαλιού

Πιθανώς έχετε ακούσει για τις στερόλες. Η χημική τους δομή είναι παρόμοια με τη χοληστερόλη. Είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στα πορτοκάλια και σε άλλα φρούτα, σε ορισμένα λαχανικά, σε ξηρούς καρπούς και σπόρους, καθώς και σε φυτικά έλαια.

Οι στερόλες μειώνουν τόσο τη συνολική χοληστερόλη όσο και την LDL στο σώμα.

Τα πορτοκάλια παρέχουν μόνο μια μικρή ποσότητα στερολών, αλλά έχουν και άλλες λειτουργίες. Τα πορτοκάλια αυξάνουν την ποσότητα της HDL ή της καλής χοληστερόλης στο σώμα.

4. Φράουλες
Οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης μας
Ωστόσο, οι φράουλες είναι καλές για εσάς μόνο αν τις τρώτε ως έχουν. Αυτό σημαίνει χωρίς ζάχαρη και χωρίς σοκολάτα. Οι φράουλες, όπως και άλλα φρούτα μούρων, μειώνουν την πυκνότητα των λιποπρωτεϊνών.

Μια μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει 59 mg βιταμίνης C, που είναι τα δύο τρίτα της RDA για τους άνδρες.


Οι φράουλες έχουν αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα ανθοκυανίνη και κερσετίνη, που βοηθούν στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Έχουν επίσης φυτικές ίνες και κάλιο.

Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα της LDL μειώνονται.

Αν είναι δυνατόν, τρώτε 10-15 φράουλες την ημέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, μπορούν επίσης να μειώσουν τα τριγλυκερίδια.
Απλές διατροφικές αλλαγές, όπως η αύξηση της ποσότητας των κόκκινων φρούτων, μπορούν επίσης να βοηθήσουν.
Στα κόκκινα φρούτα περιλαμβάνονται τα κράνμπερι και τα κόκκινα σταφύλια. Αυτά συμβάλλουν άμεσα στην υγεία της καρδιάς.

5. ένα μήλο την ημέρα ...


Τα μήλα μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορούν να σερβιριστούν με πλιγούρι βρώμης το πρωί, σε μια σαλάτα με σέλινο και καρύδια το μεσημέρι ή με τη μορφή χυμού το απόγευμα.
Είναι ένα καλό φρούτο που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας. Φάτε μήλα όποτε θέλετε, αλλά να είστε συνεπείς.
Ο λόγος που τα μήλα βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης σε υγιή επίπεδα είναι λόγω της φλούδας τους.
Η φλούδα του μήλου περιέχει πηκτίνη και πολυφαινόλες. Χάρη σε αυτές τις ουσίες, μπορούμε να επεξεργαστούμε καλύτερα τη χοληστερόλη.
Βοηθούν επίσης στη μείωση των φλεγμονωδών μορίων που συνήθως συναντώνται στις καρδιακές παθήσεις.
Γνωρίζουμε ότι τα φρούτα από μόνα τους δεν είναι ποτέ αρκετά.
Ως εκ τούτου, πρέπει να αλλάξουμε τη διατροφή μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να καταβάλλουμε καθημερινή προσπάθεια. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο η προσθήκη φρούτων σε μια σαλάτα για να προσθέσουμε χρώμα μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης.
Μια άλλη καλή ιδέα είναι να έχετε ένα μήλο μαζί σας όπου κι αν πάτε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε ένα υγιεινό σνακ όταν πεινάτε.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΩ