Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Προβλήματα Υγείας που φαίνονται στη Γλώσσα μας

Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπου, η γλώσσα μπορεί να αποτελέσει συναγερμό για την κατάσταση της υγείας μας.

Σημάδια που μπορεί να εκδηλωθούν στη γλώσσα μας πιθανόν να προμηνύουν κάποιο πρόβλημα υγείας οπότε καλό είναι να μην τα αγνοήσετε και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Ερυθρότητα και πληγές μπορεί να σημαίνουν κάτι σημαντικό για την κατάσταση του οργανισμού μας.

Η γλώσσα αποτελεί μυώδες όργανο το οποίο καλύπτεται από βλεννογόνο για τη μεταφορά της προσλαμβανόμενης τροφής. Βοηθά στη μάσηση και στην κατάποση και περιέχει αισθητήρια όργανα για τη γεύση. Εκτός αυτού, η γλώσσα παίζει σημαντικό ρόλο στην άρθρωση των λέξεων κατά την ομιλία.

Διαβάστε παρακάτω τρία από τα σημαντικότερα σημάδια…


1. Έντονο κοκκίνισμα στη γλώσσα

Αυτή η ένδειξη μπορεί να σημαίνει έλλειψης βιταμινών. Η γλώσσα φανερώνει κυρίως την έλλειψη βιταμίνης Β12, καθώς αυτή είναι απαραίτητη για την υγεία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Οι απαραίτητες ποσότητες βιταμίνης Β12 λαμβάνονται από το κρέας, το γάλα, το ψάρι και τα αυγά.

Η ευεργετική επίδραση της βιταμίνης B12 αποδίδεται στη συμβολή της στην παρασκευή των ουσιών με την ονομασία «μονοαμίνες», η έλλειψη των οποίων από το κεντρικό νευρικό σύστημα θεωρείται ότι συνδέεται με την πρόκληση κατάθλιψης.
2. Ξηρότητα και λευκό χρώμα γλώσσας


Η ξηροστομία σημαίνει μειωμένη παραγωγή σάλιου και με αυτό τον τρόπο επηρεάζεται η ισορροπία των βακτηρίων του στόματος. κατ’ επέκταση μπορεί να παρατηρηθούν αλλαγές στο χρώμα και την υφή της γλώσσας. Επιπλέον ξηροστομία αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανιστούν προβλήματα στα ούρα και βλάβες στα δόντια, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες λοίμωξης του στόματος.

3. Οίδημα

Το οίδημα στη γλώσσα χρειάζεται άμεση προσοχή καθώς μπορεί να σημαίνει αλλεργία. Η αλλεργική αντίδραση προκαλεί διόγκωση των αεραγωγών πίσω από τη γλώσσα, με αποτέλεσμα ο μυς να πιέζεται έντονα προς τα εμπρός. Σε αυτή την περίπτωση συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΏ