Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το “Μαγικό” Ρόφημα για να κερδίσετε σε Ομορφιά ,Υγεία & να χάσετε Βάρος !

Υπάρχει ένα φρούτο, το οποίο είναι διαθέσιμο στην αγορά όλο τον χρόνο και το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με έναν μοναδικό τρόπο, όχι μόνο για να κερδίσετε σε ομορφιά και υγεία, αλλά και για να χάσετε πιο εύκολα βάρος, όταν το πίνετε μετά από κάθε γεύμα.

Το γκρέιπφρουτ, συγκαταλέγεται στις εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και συμμετέχει σε σημαντικές βιολογικές διεργασίες, όπως ο μεταβολισμός του σιδήρου και η σύνθεση του κολλαγόνου. 

Παράλληλα, το γκρέιπφρουτ διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, φυτικές ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως β-καροτένιο, λυκοπένιο και φλαβονοειδή, ενώ προσφέρει και σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. 

 Γκρέιπφρουτ και αδυνάτισμα

Η υπέρμετρη κατανάλωση των υποτιθέμενων «λιποδιαλυτικών» τροφίμων, όπως το γκρέιπφρουτ, όχι μόνο δε συμβάλλει στην επίτευξη απώλειας βάρους, αλλά μπορεί παράλληλα να «εκτοπίσει» άλλα θρεπτικά τρόφιμα από το διαιτολόγιο του ατόμου, μειώνοντας έτσι τη συνολική ποιότητά του. Επιπλέον, οδηγεί συχνά στην κατανάλωση ενός μονότονου διαιτολογίου, το οποίο δεν χαρακτηρίζεται από ποικιλία και ισορροπία τροφίμων και θρεπτικών συστατικών.


Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με έναν μοναδικό τρόπο, για να κερδίσετε σε ομορφιά και υγεία, αλλά και να χάσετε πιο εύκολα βάρος, όταν το πίνετε πετά από κάθε γεύμα.


Συστατικά:

  • -Ένα μεγάλο, ώριμο γκρέιπφρουτ
  • -Μία κουταλιά της σούπας μέλι


Κόψτε το γκρέιπφρουτ στο μισό, είναι προτιμότερο να είναι κρύο (από το ψυγείο) και αφαιρέστε την σάρκα του με ένα κουτάλι. Βάλτε το γκρέιπφρουτ και το μέλι σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Αυτό το ποτό περιέχει χρήσιμα στοιχεία, όπως:

  • –Πηκτίνη, η οποία συμβάλλει στην αποτελεσματική αποβολή της περίσσειας χοληστερόλης (αν τρώτε γκρέιπφρουτ κάθε μέρα μειώνετε την “κακή” χοληστερόλη κατά 15,5% και τα τριγλυκερίδια κατά 27%), μειώνει επίσης το επίπεδο της ινσουλίνης στο αίμα και σταθεροποιεί το μεταβολισμό.
  • –Λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των τοξινών και των επιβλαβών ουσιών στο σώμα.


Μερικές γουλιές του ποτού αυτού, μετά το μεσημεριανό γεύμα (περιμένετε 20 λεπτά μετά το φαγητό), είναι σε θέση να κάψει σχεδόν μεγάλο ποσοστό από τις θερμίδες που πήρατε κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Ως ρόφημα έχει θεραπευτικές επιδράσεις για την υπέρταση και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ περιέχει έναν αριθμό συστατικών που σας βοηθούν να καταπολεμήσετε τα κρυολογήματα και έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει ορισμένους τύπους καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.

 Παρενέργειες

Πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι το γκρέιπφρουτ όπως και άλλα εσπεριδοειδή, λόγω της οξύτητας τους, μπορεί να αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών. Για αυτό είναι καλό μετά την κατανάλωση των εν λόγω φρούτων, να ξεπλένονται τα δόντια με νερό για να αποφεύγεται η επαφή μακράς διάρκειας των οξέων των φρούτων με τα δόντια.

Ο λόγος είναι ότι το γκρέιπφρουτ περιέχει ουσίες που παρεμβαίνουν στο μεταβολισμό ορισμένων φαρμάκων (αντιυπερτασικά, στατίνες για τη μείωση χοληστερόλης, ανοσοκατασταλτικά, αγχολυτικά, αντιισταμινικά, αναστολείς της πρωτεάσης που χρησιμοποιούνται κατά του AIDS, αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα).


Συνήθως το γκρέιπφρουτ και ο χυμός του, αυξάνουν στο αίμα τη διαθέσιμη συγκέντρωση των φαρμάκων που επηρεάζονται από αυτό. Υπολογίζεται ότι επηρεάζονται σχεδόν το 60% των φαρμάκων που χορηγούνται από το στόμα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το γκρέιπφρουτ είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φρούτο. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους, βοηθά κατά του διαβήτη, το απόσταγμα από τους σπόρους του βοηθά στην ίαση του έλκους στομαχιού και τέλος βελτιώνει ουσιαστικά την ουλίτιδα και μειώνει τον κίνδυνο απώλειας δοντιών.

Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνούμε την αρνητική επίδραση της οξύτητας του γκρέιπφρουτ και του χυμού του, στο σμάλτο των δοντιών και τους κινδύνους λόγω παρεμβολών στο μεταβολισμό μεγάλου αριθμού φαρμάκων.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram