Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φτιάξτε τη δική σας εναλλακτική αντιρυτιδική κρέμα

 


Φτιάξτε τη δική σας σπιτική αντιρυτιδική κρέμα

Το έλαιο κυνόροδου μειώνει τα σημάδια και αναζωογονεί το δέρμα σας. 

Προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου σας επιτρέπει επίσης να αποφεύγετε και να μειώνετε την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Για αιώνες το κυνόροδο είναι σεβαστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην αρχαιότητα τα κυνόροδα χρησιμοποιούνταν για ιατρικές χρήσεις. Το 77 μ.Χ. ο ρωμαίος φιλόσοφος Πλίνιος συνιστούσε στους ασθενείς του την χρήση του κυνόροδο ως καθαρτικό και διουρητικό. Μπορούσε αποδεδειγμένα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πάνω από 30 ασθένειες με το λάδι της αγριοτριανταφυλλιάς. Στον Μεσαίωνα τα κυνόροδα χρησιμοποιήθηκαν για καρδιαγγειακές παθήσεις και στη θεραπεία της αρθρίτιδας. Πολλά μεσαιωνικά κείμενα γράφουν για τις αναζωογονητικές ιδιότητες του κυνόροδου.

Οι αντιρυτιδικές κρέμες του εμπορίου περιέχουν χημικά συστατικά τα οποία είναι ανθυγιεινά και μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας σε αντίθεση με τις φυτικές κρέμες που συνήθως είναι πιο ευεργετικές αλλά είναι και πολύ πιο ακριβές.

Σε αυτό το άρθρο θα σας προσφέρουμε μια εναλλακτική: 

Γιατί να μην φτιάξετε τη δική σας σπιτική αντιρυτιδική κρέμα εύκολα, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά; Η τιμή της είναι πολύ πιο χαμηλή και μπορείτε να φτιάξετε και λίγη παραπάνω ποσότητα για να την μοιραστείτε με τις φίλες σας. Ας δούμε πώς!

Ο τύπος του δέρματος σας
Αυτή η σπιτική αντιρυτιδική κρέμα είναι ειδικά σχεδιασμένη για άτομα με κανονικό προς ξηρό δέρμα, ώριμο ή για άτομα με ευαίσθητο τύπο επιδερμίδας τα οποία έχουν μεγαλύτερη τάση για την εμφάνιση ρυτίδων. Δεν συνιστούμε τη χρήση της αν είστε κάτω από 25 ή αν έχετε λιπαρό δέρμα.

Τα συστατικά αυτής της κρέμας είναι εξαιρετικά θρεπτικά και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Παράλληλα, προστατεύουν το πρόσωπό σας από τις ελεύθερες ρίζες και προωθούν την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος.

Παρακάτω θα εξηγήσουμε τα οφέλη του κάθε συστατικού.

Έλαιο καρύδας
Το παρθένο έλαιο καρύδας είναι το Α και το Ω για πολλά άρθρα υγείας χάρη στις καταπληκτικές ιδιότητες που διαθέτει τόσο στη βιομηχανία ειδών διατροφής όσο και στη βιομηχανία καλλυντικών. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, προσφέρει μοναδική ενυδάτωση και απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Αφήνει μια αίσθηση απαλότητας και ένα υπέροχο άρωμα στο δέρμα σας.

Αυτό είναι το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής και θα προσθέσουμε μερικά ακόμη υλικά τα οποία σχετίζονται περισσότερο με τον τύπο του δέρματος που θέλετε να περιποιηθείτε.

Κερί μέλισσας
Το κερί μέλισσας είναι ένα ακόμη βασικό συστατικό καθώς βοηθά στην πήξη της κρέμας. Το έλαιο καρύδας διατηρείτε καλύτερα σε πιο ψυχρές θερμοκρασίες αλλά λιώνει πολύ εύκολα στη φωτιά, επομένως θα προσθέσετε και λίγο κερί μέλισσας σε αυτό.

Το κερί μέλισσας βοηθά επίσης στην εξάλειψη των ατελειών του δέρματος και καθαρίζει τυχόν κηλίδες του προσώπου.

Έλαιο κυνόροδου
Ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά αυτής της κρέμας είναι το έλαιο κυνόροδου το οποίο έχει γίνει ευρέως διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια χάρη στις αντιγηραντικές ιδιότητες που διαθέτει. Έχει τη δυνατότητα να προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου και να μειώνει το σχηματισμό και την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και όλα αυτά χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Καταπολεμά επίσης τις κηλίδες, τις ραγάδες, την ξηρότητα, τους ερεθισμούς και τις αρνητικές συνέπειες από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικό για το δέρμα και βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Το ροδέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής σκοτώνοντας τα βακτήρια που την προκαλούν. Θα αποτρέψει επίσης την ξηρότητα χωρίς να το κάνει λιπαρό. Ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά Μικρές ποσότητες ροδέλαιου μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στις άκρες των ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών. Αφήνουμε το ροδέλαιο στα μαλλιά μας για 1 ώρα για καλύτερα αποτελέσματα. Το ροδέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί δυο φορές την εβδομάδα. Μπορούμε να κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και να το αφήσουμε να απορροφηθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια λούζουμε τα μαλλιά μας.

Το βράδυ, πριν κοιμηθείτε μπορείτε να το εφαρμόζετε απευθείας στο δέρμα σας αλλά τα πρωινά είναι περισσότερο πρακτικό και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μέσω αυτής της συνταγής που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

Βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για το δέρμα είτε λαμβάνεται με τη μορφή κάψουλας από το στόμα είτε την εφαρμόζετε απευθείας στο δέρμα σας. Δρα επίσης ως φυσικό συντηρητικό και επομένως αποτελεί ένα ιδανικό πρόσθετο για αυτήν την κρέμα.

Η βιταμίνη Ε διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι αναζωογονητική ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες

Αιθέρια έλαια
Τέλος για να ολοκληρώσουμε αυτή τη συνταγή δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα αιθέρια έλαια τα οποία προσφέρουν το αρωματικό στοιχείο στην κρέμα μας και ενισχύουν τις ιδιότητες των υπόλοιπων συστατικών.

Συγκεκριμένα, σας προτείνουμε αιθέριο έλαιο γεράνι το οποίο δεν είναι απλά τέλειο για την αναζωογόνηση του δέρματος αλλά παράλληλα συσφίγγει και χαρίζει ένα υπέροχο άρωμα στην κρέμα σας.

Πώς να φτιάξετε τη σπιτική αντιρυτιδική σας κρέμα;

Ξεκινάτε προσθέτοντας τα παρακάτω υλικά σε ένα γυάλινο μπολ:

  • 20 ml έλαιο καρύδας
  • 30 ml κερί μέλισσας

Θερμαίνετε αυτά τα υλικά σε μπεν μαρί για να μαλακώσουν ελαφρώς και τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα

Εφόσον τα έχετε ανακατέψει καλά, τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε απευθείας τα υπόλοιπα υλικά:

  • 5 ml έλαιο κυνόροδου
  • 5 ml βιταμίνη Ε
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι (προαιρετικό)
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο (προαιρετικό)

Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για να διατηρήσετε αυτήν την κρέμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σας προτείνουμε να τη φυλάξετε στο ψυγείο.

Αν ζείτε σε πολύ θερμό κλίμα ή δεν θέλετε να τη φυλάξετε στο ψυγείο προσθέστε στη συνταγή 10 με 15 ml κερί μέλισσας για να γίνει η κρέμα ακόμη πιο πηχτή.

Αντιθέτως, αν θέλετε η κρέμα σας να είναι πιο ρευστή αυξήστε την ποσότητα του ελαίου καρύδας και μειώστε την ποσότητα του κεριού μέλισσας.

Μην διστάσετε να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας διαφορετικές ποσότητες ή να προσθέσετε άλλα υλικά για να ανακαλύψετε καινούριους τρόπους για την καταπολέμηση αυτών των αντιαισθητικών λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΏ