Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Κρέμα Σοκολάτας - Νηστίσιμη , Διαίτης & Εύκολη !

 

Νηστίσιμη & Διαίτης Κρέμα Σοκολάτας για όλα τα γούστα

Ετοιμαστείτε να φτιάξετε την πιο νόστιμη κρέμα σοκολάτας διαίτης με λίγα υλικά για να εκπλήξετε τους πάντες με την υπέροχη γεύση της.
Μια μέρα έψαχνα για κάτι εύκολο και νόστιμο και έπεσα πάνω σε αυτή τη νόστιμη κρέμα σοκολάτας διαίτης. Την αγάπησα από την πρώτη στιγμή.

Δεν περιέχει γαλακτοκομικά και μπορείτε να δημιουργήσετε μια νόστιμη εκδοχή της με λίγη φαντασία.

Τα Υλικά που θα χρειαστείς για 3-5 μπολάκια:

  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • Μισό λίτρο γάλα καρύδας ή σόγιας ή αμυγδάλου. (το σόγιας υπάρχει και με γεύση Βανίλια οπότε μπορείς να αποφύγεις τις 3 *βανίλιες παρακάτω εάν χρησιμοποιήσεις αυτό)
  • 3 βανίλιες*
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν-φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή καστανή ζάχαρη ή στέβια (αν δεν θέλεις μην χρησιμοποιήσεις κάποιο γλυκαντικό)
  • Προαιρετικά:2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σόγιας ή καρύδας

Εκτέλεση

Οι συνταγές είναι πολύ εύκολες στην παρασκευή τους και όλη η οικογένεια μπορεί να συνεργαστεί. Μπορείτε να το φτιάξετε για ειδικές περιστάσεις, να το φτιάξετε ως υγιεινό επιδόρπιο ή απλά όταν θέλετε μια γρήγορη μπουκιά.

Αρχικά, βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα της επιλογής σας, το γλυκαντικό της επιλογής σας και τη βανίλια. Ανακατεύετε για πέντε λεπτά μέχρι να πάρει βράση και να ενωθούν όλα τα υλικά.

Μετά από 5 λεπτά, προσθέστε το κακάο σε σκόνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά και τέλος προσθέστε το κορν φλάουρ. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει.

Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετήστε το σκεύος με την κρέμα σε κρύο μέρος για να κρυώσει για 30 λεπτά.

Μετά από 30 λεπτά, προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Μοιράστε την κρέμα σε μπολ ή ποτήρια και παγώστε την στο ψυγείο για 1 ώρα, οπότε το επιδόρπιο είναι έτοιμο.

Μια συμβουλή: Γαρνίρετε την κρέμα με κομμένα φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, τρούφες σοκολάτας, τριμμένη καρύδα, μπισκότα ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Αν δεν θέλετε αυτό το επιδόρπιο να είναι φιλικό προς τη δίαιτα, μπορείτε να το διακοσμήσετε με σαντιγί ή γλυκά του κουταλιού ή ακόμα και να το γλυκάνετε με επιπλέον ζάχαρη.

Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε επίσης να παραλείψετε το γιαούρτι και να το απολαύσετε όπως είναι.

Στην κρέμα μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς για να την κάνετε πιο τραγανή.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 
Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

 με πληροφορίες από eisaimonadiki