Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τα σημάδια στο σώμα που δείχνουν ότι ίσως πάσχεις από αυτοάνοσο νόσημα

Αυτοάνοσο νόσημα:
Έχει να κάνει με μία ασθένεια η μία κατάσταση. Η συγκεκριμένη ασθένεια ή κατάσταση εμφανίζεται, εξαιτίας της επίθεσης που δέχεται, ο οργανισμός και πιο συγκεκριμένα, ένας ιστός του ανθρώπινου σώματος.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα εμφανίζονται όταν για κάποιο άγνωστο λόγο το ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού στρέφεται εναντίον του ίδιου του οργανισμού. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το τί είναι αυτοάνοσα νοσήματα, τα αίτια, τις κατηγορίες, τη διάγνωση και τη θεραπεία.

Επίσης, το αποτέλεσμα για τον προαναφερθέντα ιστό είναι να καταστρέφεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:


Αυτοάνοσο νόσημα – Συμβουλές για την υγεία: Τα συμπτώματα

  • – Πυρετός
  • – Κακουχία
  • – Πόνος στις αρθρώσεις (σ.σ. αρθρίτιδα)
  • – Εξανθήματα
  • – Υπέρταση



Αυτοάνοσο νόσημα – Συμβουλές για την υγεία: Τα αίτια
Προσβάλλουν πιο συχνά τις γυναίκες. Το εξωγενές στρες έχει σχέση με την εμφάνιση ή την έξαρση αυτοάνοσων νοσημάτων. Το ενδογενές στρες έχει επίσης σχέση, με την εμφάνιση ή την έξαρση αυτοάνοσων νοσημάτων. Τα αυτοάνοσα νοσήματα προσβάλλουν ένα όργανο ή συστηματικά μπορεί να προσβάλλουν πολλούς ιστούς και όργανα.

Κατά κανόνα τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι χρόνια και εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες με ιδιαίτερη προτίμηση στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Περίπου 5% του πληθυσμού πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα και το 80% αυτών είναι γυναίκες. Η συχνότητα εμφάνισης για τα αυτοάνοσα νοσήματα φαίνεται να αυξάνεται ραγδαία. Στους παράγοντες για την αύξηση αυτή συγκαταλέγεται ο δυτικός τρόπος διαβίωσης, με κύριες παραμέτρους τη διατροφή και το στρες. Είναι επιτακτικά αναγκαία η ενίσχυση της έρευνας των εξωγενών παραγόντων που ευοδώνουν την εκδήλωση των αυτοανόσων νοσημάτων στα πλαίσια της Δημόσιας Υγείας.

Αυτοάνοσο νόσημα – Συμβουλές για την υγεία:


Ποια είναι τα επτά σημάδια
– Διαταραχές στο βάρος: Απώλεια ή αύξηση βάρους, εξαιτίας κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος (σ.σ. π.χ. αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς).
– Γαστρεντερικές διαταραχές: Διάρροια ή δυσκοιλιότητα μπορεί να συνδέεται, με αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς (σ.σ. π.χ. η Χασιμότο).
– Μούδιασμα στα χέρια ή τα πόδια: Πρόκειται για αρχικό και βασικό σύμπτωμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το ίδιο και οι μυϊκοί σπασμοί.
– Ξηρότητα στο στόμα, τα μάτια και το δέρμα: Σύμπτωμα του συνδρόμου Σιόγκρεν. Μπορεί να συνυπάρχει με την αρθρίτιδα.
– Έντονη κόπωση: Αποτελεί ένα από τα συμπτώματα αυτοάνοσου νοσήματος (σ.σ. π.χ. αυτοάνοσες παθήσεις θυρεοειδούς).
– Αλλοιώσεις στο δέρμα: Σχετίζονται με την ψωρίαση, το σκληρόδερμα, τον λύκο και το έντονο στρες.
– Πόνοι στις αρθρώσεις και τους μύες: Μπορεί να παρουσιαστούν στη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πόνοι υποχωρούν.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από Εδώ