Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Δυνατοί Τένοντες και Σύνδεσμοι με Θεραπεία από Τσουκνίδα και Λεμόνι

 

Οι τένοντες και σύνδεσμοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη δομή του σώματος και ειδικά εκείνοι που συνδέονται άμεσα με την κίνηση του γόνατος. 

Ενώνουν τους μύες με τα οστά διευκολύνοντας τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων.

Αν έχετε ασκήσει υπερβολική πίεση στα γόνατά σας και υποφέρετε από έντονους πόνους τότε αυτό το άρθρο ίσως να σας ενδιαφέρει. 

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τένοντες και σύνδεσμοι του γόνατος απαιτούν κατάλληλη θρέψη να τους προσφέρετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζονται έτσι ώστε να διατηρούνται δυνατοί. Αυτό με τη σειρά του θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και θα ελαττώσει τους πόνους.

Τι θα χρειαστείτε;

  • 80 γραμ. τσουκνίδα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 λίτρο νερό

Προετοιμασία

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής είναι αρκετά εύκολη. 

Μπορείτε να καταναλώνετε αυτό το ρόφημα με βάση την τσουκνίδα τρεις φορές την εβδομάδα. 

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να φτιάξετε ένα λίτρο τσάι που θα μπορείτε να πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Η τσουκνίδα έχει υψηλή περιεκτικότητα διοξείδιο του πυριτίου, μαγνήσιο, κάλιο και χλωροφύλλη τα οποία είναι ιδανικά για την ενδυνάμωση των τενόντων και των συνδέσμων του σώματος. 

Πώς να αγνοήσετε μια τόσο απλή και εύκολη συνταγή;

 
Ξεκινήστε βράζοντας ένα λίτρο νερό. Συνεχίστε προσθέτοντας την τσουκνίδα, δεν έχει σημασία αν το βότανο είναι φρέσκο ή αποξηραμένο. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για περίπου 15 λεπτά.
Τώρα στραγγίστε το υγρό σε ένα γυάλινο μπουκάλι αποθήκευσης. Καλύψτε το και αφήστε το να σταθεί για μια ώρα. Έπειτα μπορείτε να πιείτε την πρώτη κούπα από αυτό το τσάι σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε το πάλι στη φωτιά. Προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και δυο κουταλιές της σούπας μέλι. Έχει έντονη γεύση αλλά με το φυσικό γλυκαντικό θα έχει πολύ καλύτερη γεύση. Να θυμάστε ότι πρέπει να πίνετε αυτό το θεραπευτικό τσάι με λεμόνι και τσουκνίδα τρεις φορές την εβδομάδα και θα παρατηρήσετε μεγάλη βελτίωση στα γόνατά σας.
©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram