Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φτιάξε αυτή τη λεμονάδα με λεβάντα και πες αντίο σε πονοκέφαλο και άγχος!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Η Λεβάντα (Levandula spp) είναι από τα πλέον δημοφιλή φαρμακευτικά βότανα και πήρε το όνομα της από το λατινικό Lavare που σημαίνει πλένω. 

Στην αραβική ιατρική η Λεβάντα χρησιμοποιήθηκε ως αποχρεμπτικό και σπασμολυτικό, ενώ στην ευρωπαϊκή λαϊκή παράδοση θεωρείται χρήσιμο βότανο για πληγές και τους σκώληκες στα παιδιά ενώ ο Πάρκινσον το 1640 έγραφε ότι η λεβάντα ήταν ιδιαίτερα καλή για την ψυχική οδύνη και όλους τους πόνους του κεφαλιού και του μυαλού. 


Η λεβάντα είναι πικρή, ξηρή και δροσιστική. Περιέχει πτητικό έλαιο, ταννίνες, κουμαρίνες, φλαβονοειδή και τριτερπενοειδή. .


Η δράση της είναι χαλαρωτική, σπασμολυτική, διεγείρει την κυκλοφορία, τονώνει το νευρικό σύστημα, αντιβακτηριδιακή, αναλγητική, άφυση, χολαγωγή και αντισηπτική. Τα άνθη του φυτού είναι βέβαια λιγότερο αποτελεσματικά από το αιθέριο έλαιο του βοτάνου αλλά είναι χρήσιμα για την νευρική εξάντληση και τον πονοκέφαλο ή για τους κολικούς και την δυσπεψία. Επίσης χρησιμοποιούνται για στοματικές πλύσεις για την δυσοσμία του στόματος. .

Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας είναι από τα δημοφιλή και χρησιμοποιείται με διάφορες μορφές σε μεγάλη ποικιλία παθήσεων (ως κρέμα για το έκζεμα, λοσιόν για τα εγκαύματα, εντριβή στήθους για ασθματικό και βρογχικό σπασμό, για τις ψείρες των μαλλιών, μασάζ στους κροτάφους και τον αυχένα για τους πονοκέφαλους από ένταση ή στα πρώτα σημεία ημικρανίας και τέλος ως έλαιο σκέτο στα δαγκώματα των εντόμων και στα εγκαύματα. .

Το άγχος είναι η μεγάλη μάστιγα της εποχής μας και πολύ συχνά ακολουθείται από πονοκεφάλους.

Για να περιορίσουμε τα δύο δυσάρεστα αυτά συναισθήματα, η φύση και η επιστήμη μας προσφέρουν το θεραπευτικό αιθέριο έλαιο της Λεβάντας, το οποίο λειτουργεί ανακουφιστικά για τα προβλήματά μας.


Δοκιμάστε, λοιπόν, αυτή την υπέροχη συνταγή για λεμονάδα με αιθέριο έλαιο λεβάντας και θα ανακουφιστείτε από άγχος και πονοκέφαλο στο πι και φι.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 12 φλιτζάνια νερό
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • χυμό από 6 λεμόνια
  • φύλλα λεβάντας για γαρνιτούρα


Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν πριν το απολαύσουμε!

 ©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram