Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

6 πανεύκολες γυμναστικές ασκήσεις για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου ! - Για κάθε γυναίκα άνω των 40 ετών

 


Υπάρχουν ασκήσεις για σαραντάρες με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής κατάστασης και της υγείας και την απαλλαγή από το στρες και τη νευρικότητα, ανεβάζοντας, ταυτόχρονα, την αυτοπεποίθηση.

Η γυμναστική χαρίζει ζωή όποια ηλικία κι αν έχουμε. Οι γιατροί, μάλιστα, συνιστούν εδώ και πολλά χρόνια να βάλουμε την ισορροπημένη διατροφή και την γυμναστική από μικρή ηλικία στις ζωές των παιδιών μας.

Όταν μάλιστα ξεπερνάς τα 40 και τα προβλήματα υγείας ξεκινούν να εμφανίζονται, η γυμναστική είναι απαραίτητη, όχι μόνο για την εξωτερική εμφάνιση και την όμορφη σιλουέτα, αλλά πάνω από όλα για την υγεία.

Η γυμναστική σου χαρίζει ευεξία και σε βοηθά να απαλλαγείς από το άγχος.


Αν είχες επισκεφθεί στο παρελθόν κάποιο γυμναστήριο ή κάποιον προσωπικό γυμναστή, θα έχεις καταλάβει ότι ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με την ηλικία, τον οργανισμό και το σώμα του, έχει τις δικές του ξεχωριστές γυμναστικές ασκήσεις που πρέπει να κάνει.

Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες άνω των 40.


Αν είσαι άνω των 40 και θέλεις λοιπόν από σήμερα να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις τις συγκεκριμένες 6 γυμναστικές ασκήσεις.

Κάνε burpees και κράτα τον μεταβολισμό σου σε άριστη κατάσταση

Μετά τα 40 ο γυναίκειος μεταβολισμός ξεκινάει να χάνει την φόρμα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος μιας γυναίκας και στη συνέχεια τα κιλά της, να μην χάνονται τόσο εύκολα όσο παλιότερα.

Αν θέλεις να το αποφύγεις αυτό η λύση είναι πολύ απλή.



Βάλε την γυμναστική άσκηση burpees στη ζωή σου για τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για μια αερόβια άσκηση υψηλής έντασης που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Ξεκίνα με 3 επαναλήψεις και κάθε φορά, πρόσθεσε άλλη μια. Δεν χρειάζεται παρόλα αυτά, να πιέσεις τον εαυτό σου περισσότερο από όσο αντέχεις.


Βαθιά καθίσματα

 


Τα βαθιά καθίσματα είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης για όλες τις ηλικίες. Μετά τα 40, όμως, έχεις την ανάγκη να σφίξεις λίγο παραπάνω το σώμα σου και φαίνεται πως τα βαθιά καθίσματα μπορούν να στο προσφέρουν αυτό.

Τα βαθιά καθίσματα εκτελούνται με τον εξής τρόπο. Κράτα την πλάτη σου ευθεία και τα γόνατά σου πρέπει να είναι ακριβώς πάνω από τα πόδια σου. Ξεκίνα λοιπόν να ανεβοκατεβαίνεις σε αυτήν την στάση 2 φορές την εβδομάδα. Εκτέλεσε 3 επαναλήψεις και θα δεις γρήγορα αποτελέσματα.
 

 Η “σανίδα” καταπολεμά τον πόνο στην πλάτη

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να καταπολεμήσεις τον πόνο στην πλάτη και ταυτόχρονα να γυμνάσεις τους κοιλιακούς, το στήθος αλλά και την σπονδυλική σου στήλη. Πραγματοποίησε την γυμναστική άσκηση “σανιδά” για 90 δευτερόλεπτα και τρεις φορές την εβδομάδα.

Με την γέφυρα τονώνεις τους γλουτούς σου


Πολλές φορές οι γυναίκες άνω των 40 περνούν πολλές ώρες από την καθημερινότητα τους καθισμένες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να “πιάνεται” η περιοχή των γλουτών. Κάνοντας την συγκεκριμένη γυμναστική άσκηση, θα καταπολεμήσετε το “πιάσιμο” και θα γυμνάσετε παράλληλα τους γλουτούς σας.

Βάλτε τα χέρια στο πλάι του σώματος, πιέστε τους γλουτούς και σηκώστε τους γοφούς, έπειτα δώστε ώθηση για να φτάσετε ψηλότερα. Τέλος, χαμηλώστε σιγά προς τα κάτω.

Πρέπει όμως να προσέξετε μερικά πράγματα. Θα πρέπει να ασκείστε στο 80% του μέγιστου καρδιακού σας ρυθμού για τουλάχιστον 30 λεπτά, 3 ως 4 φορές την εβδομάδα, για να έχει αποτέλεσμα. Αν από το 1 ως το 10, το 10 είναι η πιο σκληρή σας προσπάθεια, τότε θα πρέπει να γυμναστείτε στο επίπεδο 8.

Βάλτε το περπάτημα στη ζωή σας


Το περπάτημα είναι μια από τις πιο απλές και ευχάριστες μορφές ασκήσεως. Ειδικά μετά τα 40 το περπάτημα μπορεί να τονώσει τον οργανισμό σας, να βοηθήσει την καρδιά σας να λειτουργεί σωστά και να σας απαλλάξει από το στρες και το άγχος.

Επίσης, δεν φθείρει τις αρθρώσεις και είναι σε θέση να βοηθήσει την γυναίκα άνω των 40 να χάσει πιο γρήγορα, τα περιττά κιλά. 30 λεπτά περπάτημα την ήμερα είναι αρκετά!
Ασκήσεις για σαραντάρες: 

Κάνε γιόγκα


Οι γυναίκες άνω των 40 είναι περισσότερο επιρρεπείς στην κατάθλιψη σύμφωνα με τελευταίες έρευνες. Παρόλα αυτά φαίνεται πως η γιόγκα καταφέρνει πολύ αποτελεσματικά να μας χαλαρώσει και να καταπολεμήσει τα αρνητικά συναισθήματα.

Συγκεκριμένα, επηρεάζει τον νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τη διάθεση. Έτσι τονώνουμε την ψυχολογία μας και παράλληλα ασκούμαστε με τον πιο χαλαρωτικό και όμορφο τρόπο γυμναστικής.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram