Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Οι 5 τύποι πονοκεφάλων, τι τους προκαλεί και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Υπάρχουν πέντε είδη πονοκεφάλων που προκαλούνται από διαφορετικές αιτίες, έχουν διαφορετικά συμπτώματα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο το καθένα.

Κάποιες φορές το πρόβλημα του πονοκεφάλου μπορεί να λυθεί εύκολα και απλά, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που ο πονοκέφαλος δεν υποχωρεί, ό,τι και αν κάνουμε και έτσι πρέπει να συμβουλευτούμε αμέσως το γιατρό μας.

Ο παρακάτω λεπτομερής οδηγός, θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το είδος του πονοκεφάλου που έχετε, καθώς και ποια είναι η καλύτερη μέθοδος ώστε να απαλλαγείτε από αυτόν μια για πάντα.


Κεφαλαλγία από εντάσεις

Αυτό είναι το πιο συχνό είδος πονοκεφάλου στον κόσμο και ο καθένας έχει βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Συνήθως, αυτός πονοκέφαλος ξεκινάει με ένα πολύ ελαφρύ πόνο συνέχεια έχετε την αίσθηση ότι κάτι σας πιέζει γύρω από μέτωπο. Τις περισσότερες φορές, η ένταση του πόνου αυξάνεται όσο περνάει μέρα.

Οι παράγοντες που φαίνεται να συμβάλλουν στην των πονοκεφάλων υπερβολικό στρες, κούραση, κακή στάση σώματος ακατάλληλη θέση κεφαλιού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι χρόνιοι πονοκέφαλοι προέρχονται τις εντάσεις σπάνιοι συνδέονται συχνά τραύματα στο κεφάλι ή λαιμό.

Αυτό κεφαλγίας οποιοδήποτε κοινό αναλγητικό. Ωστόσο αυτό πρέπει γίνεται περιστασιακά. Αν οι συχνοί διαρκούν διάστημα, συμβουλευτείτε γιατρό σας. Επίσης, προσπαθήστε είστε σωματικά δραστήριοι, τεντώνετε τακτικά τους ώμους λαιμό κάνετε καμιά βόλτα ώστε απαλλαγείτε άγχος.


Κεφαλαλγία στα ιγμόρεια

Αυτό το είδος της κεφαλαλγίας προκαλείται από ιγμορίτιδα και συνοδεύεται πυρετό, διόγκωση του προσώπου ένταση στο μέτωπο τα ζυγωματικά.

Αυτό πονοκεφάλου, δημιουργεί μια βαθιά πίεση πόνο μέτωπό στην περιοχή των φρυδιών κάτω μάτια. Ο πόνος συνήθως γίνεται ισχυρότερος όταν μετακινείτε κεφάλι σας απότομα. Η μύτη τρέχει συνεχώς ή είναι βουλωμένη αισθητό αίσθημα κόπωσης.

Προκαλείται ιγμορίτιδα. Επίσης, κοινό μετά ένα κρυολόγημα μπορεί να αποτέλεσμα μιας εποχικής αλλεργίας.

Δεν περνάει μόνο τόσο εύκολα. Σε περίπτωση αλλεργίας, αντιισταμινικά μπορούν βοηθήσουν. άλλες περιπτώσεις καλύτερα επισκεφτείτε γιατρό σας, ο οποίος θα συνταγογραφήσει πιθανότατα αντιβιοτικά.

Εάν έχετε πονοκέφαλο την κατανάλωση ακόμη μικρής ποσότητας αλκοόλ, τότε βιώνετε ήπια μορφή ημικρανίας.


Ημικρανία

Όλα τα συμπτώματα αυτής της σοβαρής κεφαλαλγίας εξελίσσονται σε τέσσερα βασικά στάδια.

Η ημικρανία συχνά είναι μια αλλαγή των μεταβολικών διεργασιών στα αιμοφόρα αγγεία ή στον εγκέφαλο. Υπάρχει επίσης, και γενετική προδιάθεση για την ανάπτυξη νόσου.

Αν υπάρχουν πάρα πολλές θεραπείες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση συμπτωμάτων ημικρανιών, προς το παρόν δεν υπάρχει ολοκληρωτική θεραπεία τις ημικρανίες. Για επιλογή του σωστού φαρμάκου επισκεφθείτε γιατρό σας. Επιπλέον, η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά υγεία σας.


Αθροιστική κεφαλαλγία

Αυτό το είδος κεφαλαλγίας είναι πολύ σπάνιο και επηρεάζει μόνο 1% των ανθρώπων παγκοσμίως πέντε φορές πιο συχνό στους άνδρες από ότι στις γυναίκες. .

Μια αθροιστική κεφαλαλγία, δημιουργείτε συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να προκαλέσει ένα δυνατό πόνο πίσω ή γύρω τα μάτια, στη μία πλευρά κεφαλιού. Τα συμπτώματα μπορούν περιλαμβάνουν επίσης ερυθρότητα ματιών, ευαισθησία στο φως, δακρύρροια. Ο πόνος διαρκεί 15 λεπτά έως 1 ώρα.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς τι προκαλεί αυτό πονοκεφάλου, συχνά ωστόσο, συνδέεται με διαταραχές βιολογικού ρολογιού σώματος.


Η θεραπεία αυτού είδους πονοκεφάλου δύσκολη, καθώς ο εμφανίζεται εξαφανίζεται απρόβλεπτα. Τη λύση πρόβλημα σας την δώσει γιατρός.


Πονοκέφαλο μετά από μέθη

Ακούμε πολλές διαφορετικές εκδοχές σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι έχουν συχνά πονοκέφαλο μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Μια από αυτές υποδεικνύει ότι το αλκοόλ προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό. Επιπλέον, το αλκοόλ προάγει την απώλεια του νερού και την αφυδάτωση – προκαλώντας έτσι πονοκεφάλους.

Η καλύτερη θεραπεία είναι να πάρετε ένα παυσίπονο, να πιείτε άφθονο νερό και να κοιμηθείτε καλά. Εάν έχετε πονοκέφαλο και μετά από την κατανάλωση ακόμη και μιας μικρής ποσότητας αλκοόλ, μπορεί τότε να βιώνετε μια ήπια μορφή ημικρανίας.

 ©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram