Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πώς μια Μπάλα Τέννις μας Ανακουφίζει από την Ισχιαλγία και τον πόνο στην Πλάτη !

Εάν νομίζετε ότι μόνο εσείς πάσχετε από ισχιαλγία, ή από χρόνιο πόνο στην πλάτη, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Γενικά, ένα ποσοστό 10% των ανθρώπων πάσχει από πόνους στην πλάτη. Παράλληλα, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αυτού του συνδρόμου, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν διάφορες παρενέργειες.

Τι προκαλεί χρόνιους πόνους στην πλάτη;

Η κατανόηση του τι μπορεί να προκαλεί τους πόνους στην πλάτη μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ενός άλλου επεισοδίου, ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να εντοπίσουμε την αιτία. Συνήθως, μεγάλο ποσοστό εκείνων που υποφέρουν αποδίδουν τον πόνο σε κάποιο βάρος που σήκωσαν 3,4.

Ωστόσο, ο πόνος χαμηλά στην πλάτη μπορεί να έχει ενεργοποιηθεί μερικές ημέρες ή εβδομάδες πριν από την εμφάνιση οποιασδήποτε ενόχλησης, ενώ σπάνια, υπάρχουν πιθανοί άλλοι παράγοντες, όπως κατανάλωση αλκοόλ, φύλο, κόπωση.

Τα ατυχήματα και οι τραυματισμοί στον αθλητισμό τείνουν να εξελιχθούν σε πολύ συχνές αιτίες χρόνιων πόνων στην πλάτη. Η κακή στάση του σώματος, η παχυσαρκία , η αδράνεια και το άγχος μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο.

Τι να κάνετε όταν σας πονέσει η πλάτη!


Ας δούμε πώς μια μπάλα τένις μπορεί να μας ανακουφίσει από την ισχιαλγία και τους πόνους στην πλάτη.

Όπως αναφέρει το Epoch Times 6, το 75% έως 80% των περιπτώσεων πόνου στην πλάτη επιλύεται μόνο του μέσα σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες, ακόμη και χωρίς θεραπεία. Αλλά σίγουρα μπορούμε να επιταχύνουμε την ανακούφιση.

Αρχικά, καλό είναι σε έναν ξαφνικό πόνο, να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε την πλάτη και το μυαλό σας. Η εφαρμογή πάγου μπορεί να είναι χρήσιμη και ανακουφιστική.

Αντί για παυσίπονα, δοκιμάστε μερικά αντιφλεγμονώδη βότανα, όπως boswellia, κουρκουμίνη και τζίντζερ. Επίσης, η αντιμετώπιση των συναισθημάτων είναι επίσης σημαντικός παράγων. Η κατάθλιψη και το άγχος ενδεχομένως να επιβραδύνουν την έμφυτη ικανότητα του σώματος για αυτοθεραπεία, οπότε ο πόνος ίσως είναι ένα σημάδι ότι δεν έχουμε αντιμετωπίσει το άγχος μας.

Ο εγκέφαλος και, κατά συνέπεια, οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας, παίζουν ουσιαστικά μεγάλο ρόλο στην εμπειρία του πόνου. Το κεντρικό νευρικό σύστημα “θυμάται” κάθε πόνο που διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά στο νευρωνικό επίπεδο.

Αυτές οι μνήμες μπορούν να γίνουν τόσο ζωντανές ώστε ο πόνος να επιμένει ακόμη και μετά την επούλωση του τραυματισμού ή να επανέλθει χωρίς εμφανή αιτία. Η επανεκπαίδευση του εγκεφάλου σας με τη χρήση τεχνικών μυαλού-σώματος όπως η τεχνική της συναισθηματικής ελευθερίας (EFT) μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τι είναι η ισχιαλγία.

Ο πόνος του ισχιακού νεύρου είναι άλλο ένα κοινό πρόβλημα, και μπορεί να γίνει αρκετά σοβαρό. Η ισχιαλγία εμφανίζεται ως αποτέλεσμα διαταραχής του ισχιακού νεύρου. Ο πόνος συνήθως εκτείνεται κατά μήκος του ισχιακού νεύρου και νιώθετε ότι προέρχεται από τον γλουτό και ακτινοβολεί κατά μήκος του μηρού.

Οι ασκήσεις διάτασης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ισχιακού πόνου. Το ισχιακό νεύρο σας περνάει από τον απιοειδή μυ. Αν αυτός ο μυς είναι πολύ σφιχτός, μπορεί να χτυπήσει στο ισχιακό νεύρο, προκαλώντας πόνο και μούδιασμα στο πόδι. Μερικές φορές, η διάταση του απιοειδούς μυός μπορεί να μειώσει τον πόνο. Υπάρχουν τέσσερις ασκήσεις για...

  • ανακούφιση του πόνου
  • Διάταση απιοειδούς μυός
  • Διάταση γλουτιαίου
  • Στάση του περιστεριού

Θεραπεία με τη χρήση μίας μπάλας τένις ή κυλίνδρου αφρού

Άλλες επιλογές θεραπείας της ισχιαλγίας.

Ένα σχετικό άρθρο στο περιοδικό Prevention Magazine 9 παραθέτει μια σειρά άλλων εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων για την ισχιαλγία, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

Χειροπρακτική φροντίδα: Σε μια μελέτη του 2010 10, το 10% των ανθρώπων με ισχιαλγία που ακολούθησαν χειροπρακτική φροντίδα τρεις φορές την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες παρουσίασαν τον ίδιο βαθμό ανακούφισης με εκείνους που οδηγήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση.

Βελονισμός: Σύμφωνα με μια μελέτη11 17 από 30 ασθενείς με ισχιαλγία παρουσίασαν πλήρη ανακούφιση με βελονισμό. Ενδεχομένως δώδεκα συνεδρίες να είναι απαραίτητες για την πλήρη αντιμετώπιση.

Γιόγκα: «Σύμφωνα με μια μελέτη άτομα με χρόνιο πόνο στην πλάτη που ασκούσαν Iyengar γιόγκα για 16 εβδομάδες είδαν μείωση του πόνου κατά 64% και αναπηρίας κατά 77%. Αν και τα αποτελέσματα της γιόγκα στην ισχιαλγία δεν είναι απόλυτα σαφή, οι απλές μορφές ισχιαλγίας μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.»

Pilates: Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες13,14, γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με πόνο στην πλάτη παρουσίασαν μείωση του πόνου, βελτίωση της ισορροπίας και μείωση του κινδύνου πτώσης εντάσσοντας τη γυμναστική Pilates στην ζωή τους.

Μασάζ σημείου ενεργοποίησης: Η θεραπεία με σημείο ενεργοποίησης, όπου ο θεραπευτής εφαρμόζει σταθερή πίεση στα σημεία του απιοειδούς μυός, των κάτω μυών της πλάτης και των γλουτών, μπορεί να βοηθήσει στην εκτόνωση της πίεσης.

Τοπικά παρασκευάσματα: Τα αντιφλεγμονώδη έλαια και λιπαντικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Μπορείτε να εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή δύο έως τρεις φορές την ημέρα.

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram