Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τζίντζερ - "Καταστρέφει" τα κύτταρα του Καρκίνου του Προστάτη και του Παχέος Εντέρου ;

Παραδοσιακοί θεραπευτές στο πέρασμα των αιώνων έχουν χρησιμοποιήσει το τζίντζερ ως θεραπεία για τους ασθενείς τους. 

Η σύγχρονη επιστήμη έχει επίσης επιβεβαιώσει τις ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες του βοτάνου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου.

Θρεπτικό προφίλ του τζίντζερ

Το τζίντζερ αποτελείται κυρίως από νερό (80 %) και είναι εξαιρετική πηγή καλίου, μαγγανίου . Επίσης είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε μαγνήσιο, χαλκό και βιταμίνη Β6.


Θρεπτική ταυτότητα του τζίντζερ 

Θρεπτική αξία ανά 100 γρ. 

  • Ενέργεια: 80 kcal
  • Λιπαρά: 0,4 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 18 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 2 γρ.
  • Πρωτεΐνες: 2 γρ.
  • Μαγγάνιο: 0,229 mg
  • Mαγνήσιο: 43 mg
  • Xαλκός: 2 mg
  • Kάλιο: 415 mg
  • Βιταμίνη Β6: 0.160mg

"Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες;"
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Food and Chemical Toxicology, τα gingerols*, τα οποία είναι shogaols*και paradols(oι ουσίες αυτές έχουν αποδειχθεί ότι έχουν ιδιότητες παρόμοιες με εκείνες της ασπιρίνης και της ιβουπροφαίνης)που βρίσκονται στo τζίντζερ .
Το τζίντζερ μειώνει τον πόνο μειώνοντας τη φλεγμονή καθώς και αναστέλλοντας το βασικό ένζυμο που την προκαλεί ,είναι αντικαρκινικές ενώσεις και μπορούν να αποτρέψουν τον καρκίνο.

Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το τζίντζερ μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του καρκίνου του προστάτη.


"Καταστρέφει τα κύτταρα του καρκίνου του προστάτη;"

 
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition Zingiber Officinale Roscoe, το εκχύλισμα του τζίντζερ μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη στον άνθρωπο. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν 100 mg τζίντζερ για 1 kg σωματικού βάρους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τζίντζερ μείωσε την ανάπτυξη του όγκου για περίπου 56%. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι το τζίντζερ στοχεύει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και όχι τα υγιή.


"Καταστρέφει καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου;"

 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Frontiers in Cancer Prevention Research , οι ερευνητές παρουσίασαν στοιχεία που δείχνουν ότι το τζίντζερ προσφέρει προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Σε μια μελέτη από το 2015, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition, οι επιστήμονες απέδειξαν ότι το τζίντζερ μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα του παχέος με αποτέλεσμα την πρόληψη αυτού του τύπου καρκίνου.

Το Τζίντζερ ως θεραπεία
Μπορείτε να ενσωματώσετε το τζίντζερ στη διατροφή σας καταναλώνοντας το σε τακτική βάση προλαμβάνοντας ίσως την εμφάνιση των ασθενειών που προαναφέραμε.
Γενικά, η συνιστώμενη δόση του τζίντζερ την ημέρα είναι 4 g, ενώ οι γυναίκες που είναι έγκυες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 1 g ανά ημέρα.
*gingerols:Τζιντζερόλη, ή [6] -gingerol, είναι το δραστικό συστατικό του φρέσκου τζίντζερ.
*shogaols:Σογκαόλη, επίσης γνωστή ως (6) -shogaol, είναι ένα πικάντικο συστατικό του τζίντζερ παρόμοιας χημικής δομής με του gingerol. 

 ©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.  

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram