Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Απλή συνταγή για μανιτάρια με σκόρδο

 

Αγαπάς τα μανιτάρια; Τότε αυτή η μοναδική συνταγή για μανιτάρια με σκόρδο στο τηγάνι, είναι το πιάτο που δεν θα σταματάς να φτιάχνεις.


Μανιτάρια με σκόρδο στο τηγάνι
   Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Είμαι ένας άνθρωπος που τρελαίνομαι για μανιτάρια. Μπορώ να τα προσθέτω σε ότι συνταγές μου έρχονται στο μυαλό και πολλές φορές αντικαθιστώ το κρέας με μανιτάρια. Ιδανικά προτιμώ τα φρέσκα που έχουν μοναδική γεύση, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι μανιτάρια θέλεις, όπως κονσέρβας για παράδειγμα.


Και που λες, εκεί που έψαχνα για την επόμενη αγαπημένη μου συνταγή με μανιτάρια, σκέφτηκα να φτιάξω μία δική μου με δικά μου υλικά και τρόπο παρασκευής. Το αποτέλεσμα, το λάτρεψα βεβαίως και αυτό το πιάτο έχει γίνει από τα πιο αγαπημένα μου για να το φτιάξω ως ορεκτικό, για έναν εύκολο μεζέ αλλά και ένα γρήγορο και ελαφρύ πιάτο, όταν το αποζητώ. Επίσης, μπορεί να θεωρηθεί γκουρμέ και να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Και κανείς δεν θα καταλάβει το πόσο εύκολο και γρήγορο είναι αυτό το πιάτο. Για πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς.


Υλικά για 2 μερίδες:

  • 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Μία κουταλιά της σούπας ξίδι της επιλογής σου
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 5 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • Λίγο τριμμένο θυμάρι
  • Λεμόνι φρέσκο για το σερβίρισμα


Διαδικασία και παρασκευή για τα μανιτάρια με σκόρδο

Αυτά τα μανιτάρια γίνονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Για αρχή θα καθαρίσουμε και θα κόψουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα, απλά ξέπλυνε της κονσέρβας με πολύ νερό.

Στη συνέχεια, βάλε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει. Μόλις λιώσει, κατέβασε τη φωτιά σε μέτρια και πρόσθεσε μέσα τα μανιτάρια. Ανακάτεψε τα καλά και πρόσθεσε τις σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομματάκια ή τριμμένο σε τρίφτη. Αλλιώς, πρόσθεσε το σκόρδο σε σκόνη.

Η φωτιά μας θέλουμε να είναι μέτρια προς χαμηλή για να ψηθούν ομοιόμορφα και να παραμείνουν ζουμερά και νόστιμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη ζάχαρη και το ξίδι που μας αρέσει.


Αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 10-12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Με το που τραβήξει τα υγρά του, ρίχνουμε το λευκό κρασί και το θυμάρι και μόλις εξατμιστεί το κρασί και τα υγρά του φαγητού, αποσύρουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμο να το δοκιμάσουμε.

Σερβίρουμε τα μανιτάρια με σκόρδο σε ένα κομψό πιάτο και από πάνω στύβουμε λίγες σταγόνες φρέσκο λεμόνι. Απολαμβάνουμε με συνοδεία κρασιού της επιλογής μας.

 *Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram