Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Κρήτη: 22χρονος με τεράστιο όγκο δεν μπορεί να χειρουργηθεί επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ

Συγκλονίζει η ιστορία ενός 22χρονου στην Κρήτη, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά δεν μπορεί να νοσηλευτεί, καθώς δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει νομιμοποιητικά έγγραφα – παρά το γεγονός πως μένει με την οικογένειά του πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Cretalive, ο 22χρονος -με καταγωγή από την Αλβανία- άρχισε να αναπτύσσει μία κύστη, που αρχικά έμοιαζε με κύστη κόκκυγος, η οποία στις 13 Ιουλίου είχε μέγεθος πορτοκαλιού και πλέον σήμερα είναι σε μέγεθος καρπουζιού και ζυγίζει 6 κιλά… Ο νεαρός έχει υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία που κατονόμασε τον όγκο αυτό ως «τεράτωμα στη σπονδυλική στήλη», χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για κακοήθεια.

Ο 22χρονος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, με αφόρητους πόνους, πυρετό αλλά και αδιανόητη δυσοσμία, χωρίς να ξέρει τι να κάνει, αφού καθώς δε βρίσκεται νόμιμα στη χώρα, δεν έχει ΑΜΚΑ. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκει κλειστές πόρτες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Μάλιστα, από το ΠΑΓΝΗ, φέρεται να του έχει δοθεί βεβαίωση για την επικινδυνότητα της κατάστασης του, χωρίς όμως να του παρέχουν ιατρική περίθαλψη.

Στο πλευρό του βρίσκεται ένας Ηρακλειώτης που γνωρίζει την οικογένεια εδώ και τρία χρόνια, προσφέροντας δουλειά κατά διαστήματα σε μέλη της οικογένειας. Όπως αναφέρει ο άνδρας στο Cretalive, ο ίδιος μαζί με μερικά ακόμη άτομα κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 10.000 ευρώ που ζητήθηκε προκειμένου το παιδί να μπει στο χειρουργείο, ωστόσο ο γιατρός έφυγε σε… άδεια.

Ο 22χρονος, συνοδεία του Ηρακλειώτη, θα μεταβεί αύριο (14/9) στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη με το χρόνο, καθώς η κατάστασή του ολοένα και επιδεινώνεται τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι έφτασε μέχρι και να καταναλώσει ένα ολόκληρο κουτί με παυσίπονα σε μια απόπειρα να κατευνάσει τον οξύτατο πόνο…