Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αντιμετωπίστε τη Φουσκωμένη Κοιλιά με Φυσικούς Τρόπους !

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από υπερβολικό σχηματισμό αερίων και δυσάρεστη αίσθηση στο στομάχι τους, που τους προκαλεί δυσφορία κάνει την κοιλιά του να φαίνεται μεγαλύτερη.

Λάβετε υπόψη ότι είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την κύρια αιτία του φουσκώματος πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε αυτοθεραπεία και να διερευνήσετε όλους τους κινδύνους πιθανών χρόνιων και σοβαρών ιατρικών παθήσεων. Πάντα συμβουλευτείτε το γιατρό σας.


  Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Αντιμετωπίστε τη φουσκωμένη κοιλιά: 

Πηγαίνετε για περπάτημα
Το να είμαστε σωματικά ενεργοί μας βοηθά να βελτιώσουμε τις κινήσεις του εντέρου, καθιστώντας το πιο λειτουργικό. Με τη σειρά του, αυτό βοηθά στην απελευθέρωση αερίου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Έτσι, μια μικρή βόλτα μπορεί να κάνει τη φουσκωμένη κοιλιά σας να αισθάνεται λιγότερο πρησμένη.
Μην ξεχάσετε να ενσωματώσετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ζωή για να αποτρέψετε τη δυσκοιλιότητα και τα προβλήματα με το φούσκωμα εκ των προτέρων.Παράλληλα βοηθά στην καύση του λίπους στην κοιλιακή περιοχή.

Κάντε κοιλιακό αυτο-μασάζ
Βάλτε το χέρι σας πάνω από το δεξί οστό του ισχίου και μετακινήστε το χέρι σας προς τα πάνω, κοντά στο θώρακα. Συνεχίστε να κινείτε το χέρι σας δεξιόστροφα, τρίβοντας απαλά το στομάχι σας.
Βεβαιωθείτε ότι η κίνησή σας καλύπτει τόσο την άνω όσο και την κάτω περιοχή της κοιλιάς.
Επαναλάβετε για λίγο. Θα πρέπει να νιώσετε ανακούφιση.
Σταματήστε το μασάζ εάν αισθανθείτε πόνο ή δυσφορία.

Περιορίστε ή αποφύγετε την κατανάλωση ζυμωμένων σακχάρων
Τα ζυμωμένα σάκχαρα είναι γλυκαντικά όπως η ερυθριτόλη, η μαλτιτόλη, η σορβιτόλη και η ξυλιτόλη, τα οποία μπορούν να βρεθούν σε πολλά προϊόντα χωρίς ζάχαρη όπως κόμμι, παγωτό, μπισκότα και ενεργειακές μπάρες. Είναι μια εναλλακτικό υποκατάστατο ζάχαρης, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του υπερβολικού σχηματισμού αερίου, εάν τα καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες.
Δώστε προσοχή στο πώς αντιδρά ο οργανισμός σας σε αυτά τα προϊόντα και περιορίστε τα εάν είναι απαραίτητο.


Κόψτε τα ανθρακούχα ποτά
Τα αφρώδη ποτά που γεμίζουν με φυσαλίδες παγιδεύουν αέριο στο στομάχι σας και προκαλούν φουσκωμένη κοιλιά. Είναι καλύτερα να μειώσετε την κατανάλωση αυτών των ποτών και να αναζητήσετε πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, όπως νερό με λεμόνι, νερό αγγουριού ή τσάι μέντας.

Προσθέστε προβιοτικά στη διατροφή σας
Τα προβιοτικά περιέχουν «καλά βακτήρια» που μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της πέψης και στη μείωση του φουσκώματος. Ορισμένα προϊόντα διατροφής, όπως τα φυσικά γιαούρτια, περιέχουν προβιοτικά, αλλά μπορεί επίσης να θέλετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να προσδιορίσετε την κατάσταση των εντέρων σας και να λάβετε μια σύσταση για τη λήψη ορισμένων προβιοτικών συμπληρωμάτων.


Καταναλώστε λιγότερο αλάτι
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού κάνει προκαλεί κατακράτηση υγρών κάνοντας σας να αισθάνεστε φουσκωμένοι. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ετικέτα όταν αγοράζετε μεταποιημένα τρόφιμα επειδή τείνουν να περιέχουν περισσότερο αλάτι από τα σπιτικά γεύματα.
Είναι καλύτερα να μην καταναλώνετε περισσότερα από 500 mg νατρίου ανά μερίδα.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram