Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Κισσός για το αναπνευστικό

Ο κισσός για τους αρχαίους Έλληνες αποτελούσε το «φυτό της αθανασίας». Ήταν αφιερωμένος στον θεό Διόνυσο και γι’ αυτό τον αποκαλούσαν και «Διονύσιον». Χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα στην αρχαιότητα, όπως στους γάμους ως σύμβολο πίστης, μέχρι και για θεραπεία από τον πονοκέφαλο που προκαλεί η μέθη. Ο κισσός φτάνει τα 100 χρόνια ζωής και υπολογίζεται ότι η ύπαρξή του ανέρχεται σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια χρόνια.

   Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Παραδοσιακή ιατρική

Στην παραδοσιακή ιατρική το ξύλο του κισσού χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο για το βήχα και τον κοκκύτη, ενώ θεωρήθηκε ότι θεραπεύει την δυσεντερία, έλκη και αρκετές δερματικές παθήσεις. Επίσης τα φύλλα του κισσού χρησιμοποιούνται ως γάζα για τις πληγές.

Δραστικές ουσίες

Τα φύλλα του περιέχουν φλαβονοειδή, τριτερπενικές σαπωνίνες τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση φλεγμονών, ανακόπτουν τη ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και παρέχουν προστασία στην καρδιά.

Οφέλη για την υγεία

Ο κισσός είναι αντισπασμωδικός σε περιπτώσεις κοκκύτη, κατά της θρόμβωσης και κατά της σύλληψης. Εχει διεγερτικές, εμμηναγωγές και διαλυτικές ιδιότητες. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιείται για τον κοκκίτη, τη λαρυγγίτιδα και τη βρογχίτιδα. Υπό μορφή τσαγιών χρησιμοποιείται για την αποβολή των φλεμάτων και των υγρών από τους πνεύμονες, στους χρόνιους ερεθισμούς του αναπνευστικού συστήματος και ενάντια στα παράσιτα.

Σε ό,τι αφορά την υγεία του δέρματος, τα οφέλη του κισσού είναι επίσης πολλαπλά. Μειώνει την ένταση του δέρματος και ανακουφίζει τους πόνους που οφείλονται στην κυτταρίτιδα, καταπολεμά αποτελεσματικά τις ραγάδες, ενώ χρησιμοποιείται και για τις αμυχές του δέρματος, τα σκασίματα και τα τσιμπήματα των εντόμων.

Ο κισσός στην καθημερινότητα

Μπορείτε να αποκτήσετε τα οφέλη του κισσού με το John Noa Worts Anasoliq & Αnasoliq Kids που διαθέτει εκχύλισμα κισσού. 

Πρόκειται για ένα σιρόπι υγείας φτιαγμένο από φυτικά εκχυλίσματα που εξισορροπούν τον οργανισμό και είναι κατάλληλο για το αναπνευστικό.

  • Ιδανικό για την αντιμετώπιση του επίμονου πονόλαιμου.
  • Συνδράμει στη μείωση του ενοχλητικού βήχα.
  • Μαλακώνει το λαιμό.
  • Ρευστοποιεί τις βλεννογόνες εκκρίσεις.
  • Έχει ισχυρή αποχρεμπτική δράση.
  • Είναι κατάλληλο φυσικό συστατικό για την προστασία και την εύρυθμη λειτουργία του άνω αναπνευστικού.
  • Βοηθά στο να ανασαίνουμε ευκολότερα, ενισχύοντας την πνευμονική λειτουργία.
  • Προφυλάσσει από την ξηρότητα του φάρυγγα, σε περίπτωση κρυολογήματος.


*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

 το διαβάσαμε ΕΔΩ