Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το φυτό που φέρνει τύχη στη σχέση - σύμφωνα με το Feng Shui

 

Υπάρχει ένα φυτό εσωτερικού χώρου που φέρνει τύχη στη σχέση και καλό θα ήταν να έχουν όλοι μία γλάστρα στην κουζίνα τους σύμφωνα με το Feng Shui

Το φυτό που φέρνει τύχη στα ερωτικά

Για όποιον λοιπόν αναζητά τι φυτό να βάλει στο σπίτι του, μπορεί να επιλέξει κάποιο από αυτά που θεωρούνται τυχερά, όπως η ορχιδέα, η οποία, μάλιστα, είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. 

   Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Επιπλέον, σύμφωνα με το Feng Shui, έχει και την μοναδική ικανότητα να φέρνει τύχη και ευημερία στα ερωτικά.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεώρησαν ότι οι ορχιδέες ήταν σύμβολο της ανδροπρέπειας.

Στην πραγματικότητα, ήταν τόσο πεπεισμένοι για τη σχέση μεταξύ ορχιδέων και γονιμότητας που πίστευαν ότι οι ορχιδέες με μεγάλες κονδυλώδεις ρίζες συμβόλιζαν ένα αρσενικό παιδί, ενώ οι ορχιδέες με μικρούς κονδύλους συμβόλιζαν ένα θηλυκό παιδί. Ο Έλληνας βοτανολόγος Θεόφραστος θεωρείται πως έδωσε πρώτος το όνομα στο φυτό, καθώς το σχήμα του έμοιαζε στα ανδρικά χαρακτηριστικά γονιμότητας.

Ποια η ιδιότητα του φυτού

Ειδικότερα, ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρεις την πραγματική αγάπη, για όσους είναι αδέσμευτοι.

Τοποθέτησε, λοιπόν, τουλάχιστον μια γλάστρα με ορχιδέα στο σπίτι σου και ειδικά στην κουζίνα. 

Μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο όσον αφορά τη φροντίδα, αλλά αξίζει τον κόπο.

Ενώ όλες οι ορχιδέες συμβολίζουν την αγάπη και την ομορφιά, το χρώμα της ορχιδέας μπορεί να αλλάξει την έννοια του λουλουδιού.

Μπλε – αντιπροσωπεύουν κάτι το σπάνιο

Κόκκινο – Κόκκινες ορχιδέες συμβολίζουν το πάθος και την επιθυμία, αλλά μπορούν επίσης να συμβολίσουν τη δύναμη και το θάρρος.

Ροζ – Οι ροζ ορχιδέες συμβολίζουν τη χάρη, τη χαρά και την ευτυχία και μπορούν επίσης να συμβολίζουν την αθωότητα και τη θηλυκότητα.

Λευκό – Οι λευκές ορχιδέες αντιπροσωπεύουν ευλάβεια και ταπεινότητα, αθωότητα και αγνότητα, κομψότητα και ομορφιά.

Μωβ – Μωβ ορχιδέες συμβολίζουν τον θαυμασμό, τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.

Κίτρινο – Κίτρινες ορχιδέες αντιπροσωπεύουν τη φιλία, τη χαρά και τα νέα ξεκινήματα.

Πορτοκαλί – Πορτοκαλί ορχιδέες συμβολίζουν τον ενθουσιασμό, την τόλμη και την υπερηφάνεια.

Πράσινο – Οι πράσινες ορχιδέες πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη και ευλογίες. Αντιπροσωπεύουν καλή υγεία, φύση και μακροζωία.

Σημαντικά βοτανικά χαρακτηριστικά του λουλουδιού ορχιδέα

Στην κινεζική ιατρική, η ορχιδέα χρησιμοποιείται ως φυτικό φάρμακο για να διευκολύνει τα βήχα και τις παθήσεις των πνευμόνων, νεφρική ανεπάρκεια, προβλήματα των πνευμόνων και του στομάχου. Συμβάλει στη θεραπεία των οφθαλμικών παθήσεων.

Το άρωμα των λουλουδιών ορχιδέας χρησιμοποιείται σε αρώματα και προϊόντα ομορφιάς.

Τα φασόλια της ορχιδέας βανίλιας ξηραίνονται και χρησιμοποιούνται ως αρτύματα για γλυκά ποτά και γλυκά. Είναι μια δημοφιλής γεύση για το παγωτό, τα αναψυκτικά και τα κέικ.

 *Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram